Tudor Gheorghe spune „Adio, doamnă!” la Craiova

0
200

Inspirat de operele și povestirile marilor personalități din literatura română, cum ar fi Tudor Arghezi sau Ion Minulescu, și de compozițiile muzicale ale celor mai apreciați interpreți care s-au impus la acea vreme, precum Jean Moscopol, Titi Botez, Cristian Vasile sau Zavaidoc, maestrul Tudor Gheorghe vine în fața publicului cu un nou eveniment cultural: „Adio, doamnă!”.

Spectacolul este menit să readucă în peisajul actual un tablou muzical veritabil, privit retrospectiv spre muzica Bucureștilor din perioada interbelică, și a avut premiera la Sala Palatului din București, pe 3 noiembrie a.c. Și publicul craiovean se va bucura de o reprezentație: miercuri, 16 decembrie, de la ora 19.00, în sala Operei Române Craiova. Biletele s-au pus deja în vânzare, la Agenția instituției (tel. 0351.442.471), la prețurile de 80 lei și 100 lei.

Sub bagheta dirijorului și orchestratorului craiovean Marius Hristescu și în acompaniamentul Orchestrei Nova Musica, Tudor Gheorghe le va dărui admiratorilor săi un repertoriu variat, o selecție de cântece deosebite, povești frumoase și șlagăre din vremea boemă a Bucureștiului de odinioară, refrene nemuritoare, fredonate și astăzi. Noul spectacol se vrea o reamintire a frumuseţii şi momentelor de aur ale României din anii 1920-1930, în care eleganţa, politeţea şi respectul faţă de semeni se evidenţiau.