Ovidiu Stângă despre derby-ul CS Universitatea – FC U Craiova: „E un meci special, între două echipe care-şi revendică acelaşi palmares”

0
21

Antrenorul CS Universitatea Craiova, Ovidiu Stângă, a prefaţat derby-ul de sâmbătă, cu FC U Craiova, afirmând că-şi doreşte un stadion plin, fiind un meci special, între două echipe care-şi revendică acelaşi palmares. „Noi avem un final de an încărcat. Deocamdată mă interesează primul joc, în care sunt convins că vom arăta mult mai bine decât la Bistriţa. E un joc în premieră în Craiova, va rămâne în istorie. Nu poate fi asemănat totuşi cu derby-urile din vest, fiind vorba de două echipe care-şi revendică acelaşi palmares. Un meci greu, dar ca pe toate celelalte dorim să-l câştigăm. Îmi doresc să fie un joc deschis, plăcut, spectatorii să plece mulţumiţi de la stadion. Dar depinde foarte mult şi de tactica lui Napoli, un antrenor bun. Mă aştept la spectatori mulţi, împărţiţi, curioşi. Sperăm ca prin atitudine şi joc să atragem pe aceşti curioşi să fie în continuare alături de echipă. Îmi doresc un stadion plin, pentru că fără suporteri nu avem identitate. De altfel, mi-aş dori să vină în număr cât mai mare şi la antrenamente, să cunoască echipa“ a declarat Stângă la Oltenia 3tv. Antrenorul CS-ului a anunţat ce ar mai avea nevoie la echipă: „Dubluri pe anumite posturi, un număr 10, un junior care să ne ajute mai mult, iar pentru moment banca de rezerve nu se ridică la nivelul titularilor“. Stângă consideră că neşansa a făcut ca echipa să piardă la Bistriţa şi nu este deloc mulţumit de sistemul cu play-off: „La Bistriţa am fost lipsiţi de şansă. Am luat gol copilăreşte, după mai multe greşeli în lanţ de care adversarul a profitat. Bistriţa va intra în play-off, este una dintre contra-candidatele la promovare. Orice punct pierdut cu o contra-candidată poate crea presiune. Nu-mi place acest sistem, fiindcă poţi termina campionatul pe primul loc, iar play-off-ul să-l începi de pe locul 6”.

Problemele de lot persistă la CSU

Stângă a prezentat situaţia jucătorilor accidentaţi din ultima perioadă. Astfel, nu-l va avea la dispoziţie pe Ferfelea nici la meciul de sâmbătă, revenirile lui Sin şi Stancu nu sunt certe, însă Pleşan are şanse mari să joace din primul minut. „Îl aşteptăm pe Ferfelea de miercuri să înceapă antrenamentele uşoare, dar trebuie făcuţi paşi mici şi siguri în refacerea lui. Din punctul meu de vedere este exclus să-l vedem în teren la următoarea partidă. Sin poate să apară, dar nu-mi doresc să-l forţez. Are un program mai lejer de pregătire. În schimb, recuperarea lui Pleşan decurge mai bine, dar nu este nici el sută la sută. Ionuţ Stancu a intrat în programul de alergare, dar aici avem dublură pe post, fiindcă Velcovici s-a achitat bine de sarcini, aşa că postul este acoperit. Voinea a acuzat probleme cu spatele, nu s-a antrenat în ultimele 10 zile deloc. Acum a revenit la pregătire, dar nu-i garantează nimeni locul de titular pentru că e junior. Câju vine după o accidentare la mână, iar când am făcut jocuri de posesie, mai agresive, el a stat de-o parte. Pe Dragalina la Bistriţa l-am folosit pe o poziţie pe care nu joacă de obicei, i s-au cerut lucruri noi, deşi în săptămâna premergătoare jocului nu făcuse două antrenamente, acuzând dureri la picior. Chiar a făcut un RMN la Târgu Mureş, pentru ca noi să fim siguri că putem să-l folosim” a declarat Stângă. Antrenorul a specifiat că nu-l ia în calcul pe Izvoranu pentru postul de închizător: „Dacă îl iau pe Izvo de pe acest post de fundaş central, unde a jucat excelent, şi-l pun închizător risc să stric ambele posturi. Dacă nu dă acelaşi randament? Nu-mi permit să fac experimente acum”.