Întâlnire cu dramaturgul Mihaela Michailov la „Atelierele spectatorului”

0
19

După atelierul de arta actorului propus de actrița Gabriela Baciu week-end-ul trecut, Teatrul Național „Marin Sorescu” îi invită pe tineri (elevi în clasele a XI-a sau a XII-a și studenți în primii ani), sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10.00, la o întâlnire cu Mihaela Michailov.

Dramaturg și critic de artele spectacolului, membră în juriile unor importante festivaluri din România și din străinătate, tânăra predă, în prezent, scriere dramatică la UNATC București. Cu Naționalul craiovean a colaborat pentru realizarea celui mai recent spectacol al instituției – „Profu’ de religie”, în regia lui Bobi Pricop, care semnează și scenografia –, a cărui premieră absolută a avut loc pe data de 3 noiembrie a.c.

Proiectul TNC „Atelierele spectatorului” constă într-o serie de workshopuri create special pentru tineri, ca o oportunitate de educație non-formală. Atelierele se axează pe teme precum dramaturgie, scenografie, arta actorului, coregrafie, machiaj, lumină, receptarea spectacolului de teatru, crearea afișului specific spectacolului de teatru, machiaj de teatru și crearea de măști prin machiaj. Participarea la întâlniri este gratuită și se face pe bază de înscriere prealabilă, locurile fiind limitate.