Facultatea de Drept a Universității din Craiova, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, organizează, în perioada 20-21 octombrie 2023, Conferința Internațională Bienală „Sistemul juridic între stabilitate și reformă”.
Conferința internațională, organizată, în acest week-end, la Facultatea de Drept a Universității din Craiova, reunește profesioniști ai Dreptului din domenii de activitate variate. Cu un consiliu științific internațional, format din nume importante ale teoreticienilor și practicienilor Dreptului, dintre care amintim, nelimitativ, profesor Dan Claudiu DĂNIȘOR, profesor Flavius BAIAS, profesor Marian NICOLAE, profesor Florin STREȚEANU, profesor Tudorel TOADER, profesor Lucian BERCEA, profesor Ioan LEŞ, profesor Patrick CHARLOT, profesor Nicolas QUELOZ, profesor Virginie DONIER, profesor Michael MARTINEK, evenimentul academic din Bănie propune un program științific dezvoltat pe parcursul a două zile și pe șapte secțiuni: Drept public, Drept penal și procesual penal, Drept civil și procesual civil, Istoria statului și Dreptului și Administrație publică, contribuția tinerilor cercetători la dezvoltarea Dreptului și administrației publice, confidențialitatea comunicării avocat-client: un imperativ al apărării drepturilor. Vor fi prezentate peste 120 de teme juridice de actualitate, care vor genera discuții argumentate și puncte de pornire pentru cercetări viitoare, de care se vor bucura toți participanții și profesioniștii Dreptului, dar și studenții, în egală măsură: ”Norma juridică este o prescripție”, ”Legalitatea ghostwriting-ului, parte a transformării digitale globale”, ”Dreptul de autor și arta stradală”, ”Transmiterea drepturilor de autor în cazul unor opere derivate”, ”Controlul antifraudă fiscală, între eficienţă şi abuz”, ”Schimbările climatice ca limită planetară. Perspective juridice internaționale”. Evenimentul se bucură de susținerea oferită de partenerii Facultății de Drept a Universității din Craiova și a Universității de Vest din Timișoara: Baroul Dolj, Centrul Teritorial Craiova al INPPA, Camera Notarilor Publici Craiova, Centrul de Studii și Cercetări de Drept Privat ”Ion Dogaru”, Institutul de Cercetări Socio-Umane ”C.S. Nicolăescu-Plopșor” Craiova, Hexagonul Facultăților de Drept.
Prezenţă de anvergură
Pentru secțiunea “Confidențialitatea comunicării avocat-client: un imperativ al apărării drepturilor”, temă stabilită de Consiliul Barourilor Europene, pentru a celebra Ziua Europeană a Avocatului, 25 octombrie, participanții vorbitori aduc veritabile contribuții academice prin vocea d-lui Dorin Popescu, președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, d-lui Alexandru Țurcan, decanul Baroului Chișinău, d-lui Victor Panțiru, prodecanul Baroului Chișinău, d-lui Kiril Gruev, fost decan al Baroului Vidin, d-nei Stanislava Vitkova, avocat în Baroul Vidin, d-lui Bogdan Mihăiloiu, prodecanul Baroului Dolj, d-lui Radu Marinescu, consilier al Baroului Dolj, d-nei Manuela Gornoviceanu, avocat în Baroul Dolj. Dezbaterile vor fi moderate de dl. Dragoș Nicu, decanul Baroului Dolj. “Nu ar fi fost posibile organizarea și susținerea evenimentelor academice juridice la Craiova dacă Facultatea de Drept nu ar fi fost înființată în 1990, așa cum ne amintește, în mesajul transmis participanților la conferință, prof. dr. ing. Mircea Ivănescu, primul rector al Universității din Craiova după Revoluția din 1989, care, cu acest prilej, a urat participanților ”mult succes în realizarea marilor obiective și idealuri care definesc nobila dvs. misiune de apărători ai justiției în țara noastră”. De asemenea, prof. univ. dr. Ion Vladimirescu, rector al Universității din Craiova în perioada 2004-2012, în mesajul transmis, a subliniat că “Facultatea de Drept a avut și are un management performant, care a reușit să construiască un campus universitar european pentru studenți și profesori și să organizeze un învățământ juridic și de administrație publică de foarte bună calitate”.
Felicitari!
Da, in Universitatea din Craiova nu mai exista ceva mai bine facut!
Comments are closed.