Europarlamentarul Marian Jean Marinescu: „Securitatea unui stat se bazează şi pe administraţia locală”

0
71

Ieri, co-preşedinţii ACL Dolj, deputatul Mihai Voicu şi europarlamentarul Marian Jean Marinescu, au susţinut prima conferinţă de presă în cadrul căreia s-a anunţat faptul că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin-Liberale la funcția de Președinte al României, va depune astăzi, ora 13.30, la Biroul Electoral Central (Sala Palatului, Strada Ion Câmpineanu Nr.28, Bucureşti), dosarul de înregistrare a candidaturii sale.

„Peste un milion şi jumătate de români au semnat pentru Klaus Iohannis. Mai precis 1,8 milioane. În judeţul nostru au semnat 57.500 de doljeni. A fost destul de greu să aduni aceste semnături şi ne-am bucurat că foarte mulţi oameni din mediul rural au semnat aceste tabele. Suntem locul patru la nivel naţional din punctul de vedere al numărului de semnături, după Alba, Braşov şi Sibiu. Lansarea candidatului va avea loc pe 27 septembrie, în Piaţa Constituţiei”, a precizat preşedintele PNL Dolj, deputatul Mihai Voicu.

ACL Dolj se pregăteşte de prezidenţiale

Acesta a mai vorbit şi despre înregistrarea marelui PNL la Tribunal, care va avea loc la începutul lunii octombrie. „În prima săptămână a lunii octombrie, Tribunalul Bucureşti are termen pentru fuziunea dintre PDL şi PNL, devenind astfel un singur partid – Partidul Naţional Liberal. Judeţul Dolj a fost pionerul acestei fuziunii, noi fiind primii care am făcut paşi în această direcţie. Pentru noi transpunerea practică a acestei fuziuni va închide un circuit”, a mai spus Mihai Voicu. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a precizat că nu s-au mai organizat conferinţe de presă în ultima perioadă de timp pentru că ambele partide, PDL şi PNL, s-au ocupat mai mult de pregătirea alegerilor prezidenţiale, apropierea dintre cele două partide făcându-se într-un mod automat.

„Ne-am făcut o organizare referitoare la secţiile de votare. Trebuie să ne luăm măsuri, pentru că PSD are şi simpatizanţi, dar are şi metode de fraudare a alegerilor. Amintesc faptul că la alegerile europarlamentare în Dolj, peste 30.000 de persoane au votat pe liste suplimentare. Nu mai vorbim de ceea ce s-a întâmplat la Referendumul din 2012”, a spus Marian Jean Marinescu.

Premizele unui vot multiplu

Europarlamentarul român a vorbit şi despre Ordonanţa de Urgenţă în baza căreia Guvernul doreşte să legifereze traseismul politic, adică primarii pot să-şi aleagă în 45 de zile partidul, numai că ordonanţa cu pricina nu a trecut de Camera Deputaţilor. „Ordonanţa cu aleşii locali, pe lângă faptul că este pe lângă oricare regulă de bun simţ, ea poate să creeze şi o situaţie foarte periculoasă. Securitatea unui stat se bazează şi pe administraţia locală şi centrală. Această ordonanţă a creat un dezechilibru major. Sunt presiuni foarte mari făcute de oameni care circulă prin judeţ, aceştia le spun primarilor că li se vor tăia diverse finanţări sau, după caz, o să li se dea anumite finanţări. Îi şantajează şi cu pierderea locurilor de muncă etc. Nu suntem de acord nici cu ideea că se poate vota şi cu paşaportul şi cu cartea de identitate. Poate cu paşaportul diplomatic, asta e altceva. Dar dacă laşi posibilitatea şi cu paşaportul, şi cu cartea, îmi imaginez ce va fi. Se va vota şi cu paşaportul, şi cu cartea de identitate. Adică vorbim de un vot multiplu”, a mai spus co-preşedintele ACL Dolj.