„Sile” Drăguşin menţinut după gratii şi judecat pentru trafic de influenţă

0
75

Judecătorii Tribunalului Dolj au decis, luni, să menţină arestarea preventivă a craioveanului Ion Drăguşin, acuzat de procurorii DNA Craiova de trafic de influenţă, şi au anunţat că va începe judecarea procesului acestuia. Cunoscut drept „Sile” Drăguşin, bărbatul a fost trimis în judecată după ce a fost denunţat de Ionel Călin zis „Nixon”, care a declarat că i-a dat dat bani pentru a interveni la judecători ai Tribunalului Dolj ca să-l scape de condamnare pe el şi pe băieţii lui.

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus, luni, menţinerea măsurii arestării preventive a craioveanului Ion Drăguşin, arestat la începutul lunii trecute, mai exact pe 9 iulie, pentru trafic de influenţă. În plus, instanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor în dosarul în care bărbatul este acuzat de trafic de influenţă şi a decis începerea judecăţii în cauză. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 18 septembrie a.c.

Reamintim că DNA Craiova a anunţat la momentul reţinerii inculpatului că acesta a cerut 70.000 de euro şi a primit suma de 60.000 de euro de la un denunţător, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj, astfel încât să îi determine să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună punerea în libertate a denunţătorului şi a unor membri ai familiei acestuia, trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă contra persoanei. Denunţătorul este Ionel Călin zis „Nixon”, care a încercat totul să scape de condamnare în dosarul încăierării din noaptea de 25 spre 26 mai 2013, de pe strada „General Dragalina” din Craiova, când el şi cei doi fii ai săi l-au bătut crunt şi l-au băgat în portbagaj pe Robert Ciucure. Tot pentru a scăpa i-a dat bani mulţi şi avocatul său, Ion Bogdan Mitrache, şi după ce a fost condamnat i-a cerut banii înapoi cu dobândă.

În ceea ce-l priveşte pe Ion Drăguşin, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat, pe 25 iulie a.c., că au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a acestuia, pentru infracţiunea de trafic de influenţă. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: “La începutul lunii februarie 2014, inculpatul Drăguşin Ion a pretins de la un denunţător (n.r. – Ionel Călin zis Nixon), suma de 70.000 euro şi a primit de la acesta, printr-un intermediar (denunţător) – concubina acestuia, (Alina Ştefania Călin), în perioada 14 februarie – 18 aprilie 2014, suma de 60.000 euro, în trei tranşe, lăsându-i pe aceştia să creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj şi că îi poate determina pe aceştia să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună cercetarea în stare de libertate a denunţătorului şi a celorlalţi inculpaţi, membrii ai aceleiaşi familii. Inculpatul a precizat denunţătorilor că cei 60.000 de euro sunt destinaţi judecătorilor pe care îi cunoaşte şi care vor determina obţinerea soluţiei favorabile, iar suma de 10.000 de euro îi revine lui, urmând să intre în posesia ei imediat după pronunţarea hotărârii. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil situat în municipiul Craiova, aflat în proprietatea inculpatului Drăguşin Ion”, se arată în comunicatul DNA Craiova.