„In memoriam Adrian Păunescu” – expoziţie de cărţi şi periodice

0
1078

La Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” s-a deschis, ieri, expoziţia de cărți și periodice „In memoriam Adrian Păunescu”, ca un omagiu adus poetului ce va avea mereu un loc de onoare în cadrul acestei instituții de cultură, unde o sală îi poartă numele. Evenimentul a avut loc chiar în ziua în care poetul ar fi împlinit 70 de ani și în care la Craiova a debutat prima ediție a Festivalului Internațional „Adrian Păunescu”.

Dintre titlurile prezentate amintim „Cartea cărţilor de poezie” – volum cu autograf, „Poezii cenzurate”, „Manifest pentru mileniul III”. De asemenea, este expusă prima poezie semnată de Adrian Păunescu în revista „Luceafărul” (1960), numere ale revistei „Flacăra”, dar şi alte publicații şi periodice.

„Îi păstrăm o vie și frumoasă amintire acestui mare poet și om minunat căruia i-au plăcut cărțile și i-a plăcut întotdeauna să fie înconjurat de oameni de cultură și așteptăm publicul să admire lucrările importante care se află în colecțiile Bibliotecii Județene”, au precizat reprezentanții instituției.