Concursul interjudețean „Tehnofest”, la a II-a ediție

0
275

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” găzduiește astăzi, ora 12.30,  cea de-a II-a ediţie a Concursului interjudeţean ,,TehnoFest”, organizat de Şcoala Gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Competiţia se adresează elevilor din învăţământul primar, gimnazial, dar şi liceal.

„TehnoFest” este un concurs în cadrul căruia elevii trebuie să demonstreze abilităţi practice, talent literar, simţ estetic şi cunoștinţe de utilizare a programelor de editare digitală, necesare participării la cele patru secţiuni: „Oraşul meu, şcoala  mea” (referate ştiinţifice); „Poveştile oraşului: tradiţii, meşteșuguri” (fotografii digitale); „Sărbătorile anului” (desene realizate cu autorul aplicaţiilor specifice pe calculator); „Bal mascat” (măşti pentru carnaval confecţionate din hârtie, material plastic, lut, materiale textile etc.).

Potrivit organizatorilor, „concursul îşi propune să pună în evidenţă şi să demonstreze importanţa utilizării tehnologiei informaţiei în activităţile de învăţare, cunoaştere, realizare de diferite produse, petrecere a timpului liber într-o manieră utilă şi, nu în ultimul rând, de exersare a abilităţilor de lucru cu tehnici şi instrumente specifice perioadei de dezvoltare şi diversificare pe care o traversăm”. Elevii premiaţi vor primi diplome.