Aeroportul Craiova, câştigător al premiului pentru „cele mai bune performanțe în anul 2013”

0
618

Aeroportul Craiova a fost desemnat câștigător al premiului pentru „cele mai bune performanțe în anul 2013”, acesta urmând a fi primit, joi, cu prilejul galei de excelență din cadrul evenimentului „Hotel Tourism and Leisure Investment Conference”, care se va desfășura la București. Aflat la cea de-a șaptea ediție, evenimentul va reuni cei mai importanți specialiști în turism, exponenți ai autorităților locale, precum și manageri ai celor mai mari branduri hoteliere internaționale prezente pe piața românească.

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Judeţean Dolj, apreciază că această distincție reprezintă o recunoaştere a rezultatului unui efort de echipă, intens şi îndelungat, o muncă asiduă, care s-a întins pe parcursul mai multor ani. „A fost o perioadă în care a trebuit să răspundem tuturor provocărilor de ordin tehnic, dar şi financiar, o perioadă în care ne-am confruntat inclusiv cu cei care au privit cu scepticism proiectul nostru. Noi am crezut însă cu fermitate în necesitatea acestor investiţii, precum şi în reuşita demersului nostru şi iată că avem în prezent o confirmare pe care nimeni nu o poate contesta, pentru că ea este susţinută de cifre care întăresc succesul acestei iniţiative în cel mai clar mod cu putinţă. Am transformat Aeroportul Craiova într-un obiectiv prioritar al consiliului judeţean şi, prin investiţii de aproape 10 milioane de euro din propriul buget, am procedat la modernizarea terminalelor de sosiri și plecări, la edificarea unui nou turn de control şi la asigurarea dotărilor necesare. Am reuşit, în felul acesta, să deschidem curse regulate către mari destinaţii din Europa, răspunzând unei necesităţi reale. Doljul şi Oltenia aveau și au în continuare nevoie de servicii de transport aerian şi o relevă cel mai bine datele de trafic, pentru că am urcat de la 250 de pasageri, în 2006, la 45.000, în 2013, iar de la începutul acestui an şi până în prezent am depăşit deja numărul de 25.000 de călători care au trecut prin Aeroportul Craiova. Am creat, totodată, şi premisele dezvoltării economice a regiunii noastre, preocupându-ne ca, pe lângă facilităţi oferite companiilor care înfiinţează în Dolj fabrici şi, pe cale de consecinţă, locuri de muncă, să le asigurăm întreprinzătorilor accesul facil în zonă. Aceasta rămâne una dintre condiţiile primordiale, care decid soarta unei investiţii, locul în care ea va fi făcută”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Premiul pentru performanţă ne motivează şi mai mult”

De asemenea, şeful administraţiei publice judeţene a amintit că începând din această vară vor deveni operaţionale cursele directe către patru noi destinaţii – Bologna, Roma, Barcelona şi Dortmund. “«Borna» de 100.000 de pasageri în anul 2014 este cu atât mai aproape cu cât, din această vară, pe lângă rutele deja consacrate, Craiova – Londra şi Craiova – Milano, vor deveni operaţionale cursele directe către patru noi destinaţii, Bologna, Roma, Barcelona şi Dortmund. Mai mult, în luna iulie, o aeronavă nouă va fi alocată bazei de operare pe care compania Wizz Air o deschide la Craiova, marcând astfel un pas însemnat în evoluția aeroportului. În perspectivă, premiul pentru performanţă decernat instituției din subordinea noastră ne motivează şi mai mult în continuarea acestei poveşti de succes. Suntem ancoraţi cu toate energiile şi dedicăm întreaga atenţie proiectului cu finanţare europeană prin care vom îmbunătăţi infrastructura de mişcare, aducând-o cu adevărat la standarde europene. Aşadar, vedem conturându-se tot mai clar profilul Aeroportului Craiova din anul 2015: o veritabilă poartă deschisă către Europa, la înălţimea exigenţelor comunitare, asigurând şapte zile din şapte legătura rapidă cu importante metropole din spaţiul UE”, a mai afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Toate eforturile făcute de Consiului Judeţean dau roade”

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj Cristinel Iovan a spus că premiul primit de Aeroportul Craiova încununează toate eforturile făcute de Consiliul Judeţean Dolj în ultimii ani. „Am primit cu bucurie vestea nominalizării Aeroportului Craiova la unul dintre premiile care vor fi decernate în cadrul evenimentului «Hotel Tourism and Leisure Investment Conference», o manifestare despre excelență în acest domeniu. Încântarea este dublată de numele sonore care fac parte din juriul acestei gale, nume ce oferă o și mai mare greutate distincției câștigate de aeroportul nostru. Iată că toate aceste eforturi pe care Consiliul Judeţean Dolj le-a făcut în ultimii ani pentru a reabilita și moderniza aeroportul, iar aici mă refer atât la cele financiare, cât și la cele umane, dau roade nu numai prin rezultate directe – traficul mărit de pasageri și diversificarea destinațiilor operate către marile orașe ale Europei -, ci și prin acest tip de recunoaștere, venită din partea unor profesioniști în domeniu. Sunt lucruri care ne determină să mergem mai departe cu mai multă forță și care ne îndreptățesc să afirmăm că toate aceste demersuri investiționale ale consiliului județean au fost corecte. Odată cu inaugurarea din această vară a noilor rute spre Barcelona, Dortmund, Bologna și Roma, Aeroportul Craiova se înscrie, din nou, în cursa reconfirmării pentru acest premiu și în anul care va veni”, a spus şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cristinel Iovan.

Procesul de modernizare continuă

De asemenea, directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, a subliniat că procesul de modernizare va continua și în 2014 cu proiectul care vizează reabilitarea infrastructurii de mișcare, în valoare de 24 de milioane de euro. „Este o investiţie de o amploare deosebită, care vizează reabilitarea pistei de decolare-aterizare, pe întreaga ei lungime de 2.500 de metri, repararea şi extinderea căii de rulare, precum şi a platformei de îmbarcare-debarcare, a cărei capacitate va fi mărită de la două la opt locuri, montarea unui sistem modern de balizaj, inclusiv construirea unui post de transformare, şi amenajarea reţelei de canalizare pluvială. Licitaţia pentru atribuirea contractului de proiectare şi execuţie este în plină desfăşurare, iar câştigătorul îşi va asuma obligaţia de a realiza toate lucrările în termen de maxim 12 luni. Am certitudinea că, odată finalizat acest proiect, gradul de siguranţă în exploatare şi capacitatea de operare vor fi semnificativ îmbunătățite. Toate aceste investiții, realizate și în curs de implementare, apreciate, iată, la cel mai înalt nivel de către profesioniștii din domeniu, propulsează Aeroportul Craiova între cele mai moderne și mai dinamice din țară”, a declarat Mircea Dumitru.