Orgoliile, insuficiente pentru a bate „câinii”

0
316

Universitatea Craiova – Dinamo 0-0

Stadion: „Extensiv”, spectatori: 6.000.

Craiova: Bălgrădean 6 – Dumitraş 7, Acka 8, Izvoranu 7, Vătăjelu 7 – Târnăcop 7, Mateiu 7, Brandan 7, Nuno Rocha 7 (86 Curelea) 5– Herghelegiu 6, Bawab 4 (75 Ivan) 7. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi.

Dinamo: T. Marc 7 – Bărboianu 7, A. Marc 7, Bunoza 7, S. Filip 5 – El Hamed 5 (70 Niculae) 5, N. Grigore  6 (82 Nedelcearu) 6, M. Cristescu 7 – Gavrilă 7 (71 Rotariu) 6, Lazăr 6, Bilinski 6. Antrenor: Flavius Stoican.

Arbitri: Cr. Balaj – M. Nagy, Vl. Urzică.

Eliminat: St. Filip 80.

Derby-ul dintre Universitatea Craiova şi Dinamo s-a terminat aşa cum a început

Dinamo a fost întâmpinată la Craiova pe alt stadion ca de obicei, dar în stilul obişnuit, cu adversitate extremă. 6.000 de olteni au umplut „Extensivul” la cel mai aşteptat derby în provincie. Cei doi fundaşi dreapta care au jucat şi în alb-albastru, Stoican şi Bărboianu, au acumulat cele mai multe scandări vulgare. O coregrafie alb-albastră s-a desfăşurat atât pe teren, cât şi în tribune în startul partidei, iar celebrul „Muicăăăă” a răsunat în Parcul Romanescu, replica fiind dată de cei 250 de „câini” care au încurajat trupa lui Stoican. Lovitura de început a fost dată de cel care aducea victoriile memorabile din anii 80-90 în faţa lui Dinamo, Gigi Ciurea. În programul de meci, numele echipei din Ştefan cel Mare a fost trecut cu litere chirilice.

Cârţu şi Săndoi n-au iertat erorile de la Târgu Mureş şi i-au lăsat pe bancă pe Frăsinescu şi Băluţă, în timp ce Dinamo a avut pe bancă un cvartet de foşti sau actuali internaţionali: Alexe, Niculae, Grozav şi Rotariu.

Prima fază remarcabilă n-a ţinut de joc, ci de sperietura portarului Marc la o petardă a oltenilor. Imediat, Nuno Rocha i-a dat emoţii goal-keeper-ului dinamovist cu o reluare din voleu care a trecut peste poartă. Riposta oaspeţilor a venit din capul lui El Hamed, Bălgrădean fiind providenţial la rădăcina barei. Stadionul a erupt când Herghelegiu a trimis mingea în plasă, dar asistentul Nagy era cu steagul sus. Imediat, Nuno Rocha a ratat incredibil, trăgând în portar de la 4 metri.

Partea a doua n-a mai adus bonusul de fotbal, doar la câteva faze fixe trezindu-se tribunele. Finalul avea să fie totuşi mai aprins, cu Ştiinţa în superioritate numerică. Steliano Filip şi-a continuat gafele contra Craiovei şi după autogolul din tur a fost eliminat pentru două galbene. Imediat, Târnăcop putea deschide scorul, dar a reluat peste poartă centrarea lui Ivan, intrat excelent în joc. Craiova a forţat cu 3 atacanţi pe final, dar ocaziile au venit de la Vătăjelu, cu două şuturi care au ocolit poarta.

Mesajele galeriei craiovene:

„După un sfert de secol pe stadioane, ani mulţi presăraţi cu sacrificii şi suferinţă, în care niciodată nu ne-am abandonat valorile şi nu ne-am părăsit credinţa, ne spuneţi voi care-i Ştiinţa?”

„Afaceri cu clubul, chioşcuri pe stadion, integritate zero, ultraşi de carton”

„Noi redevenim Craiova Maxima, voi rămâneţi clona lui Dinamo Moscova”

„Veniţi la stadion în cămăşuţe, sunteţi la meci, nu pe catwalk, la nuntă sau într-un club de fiţe” – la adresa accentelor casual ale fanilor dinamovişti

„Ioaniţoaia, şulfă bătrână” – pentru şeful gsp

Sorin Cârţu: „Am avut câteva ocazii mari, a fost un egal spectaculos, chiar dacă nu s-a marcat. Chiar dacă a fost 0-0, a fost un 0-0 viu, echipele s-au bătut pentru un rezultat mai bun, şi noi şi ei am încercat să nu greşim. Vreau să-mi văd jucătorii aşa şi în celelalte meciuri şi să câştigăm”