Preselecţii pentru „Tabăra de Film”

0
104

Tinerii talentaţi din Craiova cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani sunt aşteptaţi să participe la preselecţiile celei de-a III-a ediţii a proiectului “Tabăra de Film”. În acest an, organizatorii şi-au propus ca în cadrul unei caravane desfăşurate în principalele oraşe să descopere şi să selecteze copii şi tineri cu talente deosebite.

Preselecţia presupune trei probe: de dicţie (diferite grade de dificultate în funcţie de vârstă), de improvizaţii pe teme date (participanţii trebuie să dezvolte o poveste pornind de la două cuvinte cheie date de juriu) şi de talent (la alegere dans, muzică, actorie). Proiectul se adresează în principal tinerilor care au ca pasiune cinematografia, oferindu-le acestora şansa de a-şi testa propriile limite, de a-şi descoperi noi pasiuni conexe sau de a-şi fructifica talentul.

“Tabăra de Film” se desfășoară în trei etape, prima fiind cea a preselecţiilor care au loc în zece oraşe la nivel naţional. Etapele de instruire şi turnare a filmului se vor realiza în timpul “Taberei de Film”, care se va desfăşura la Moeciu, în perioada 15 iulie – 15 august 2013 şi la care vor participa copiii selectaţi şi o echipă alcătuită din 50 de profesionişti. În “Tabăra de Film”, copiii vor participa la cursuri de actorie, de dicţie, de mişcare scenica, introducere în arta teatrului. Pe lângă cursuri şi filmări, aceștia vor lua lecţii de coregrafie, canto şi diverse activităţi recreative pline de distracţie şi bună dispoziţie!

 

În Craiova preselecţiile se vor desfăşura duminică 21 aprilie, în intervalul orar 10.00-18.00, la Palatul Copiilor situat în strada „Simion Bărnuţiu” nr. 20. Nu se percep taxe de participare

 

În cadrul ediţiei de anul trecut a “Taberei de Film”, copiii au realizat filmul “Şcoala de vară”, care va rula în cinematografe începând cu 26 aprilie a.c.