Conferinţa bienală „Sistemul juridic între stabilitate şi reformă”, organizată de Facultatea de Drept

0
122

Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii din Craiova, în parteneriat cu Institutul de Cercetări “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române şi Centrul de Studii şi Cercetări de Drept Privat al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative vor organiza în zilele de 26 și 27 aprilie Conferinţa bienală cu tema „Sistemul juridic între stabilitate şi reformă”.

Conferinţa bienală este o manifestare ştiinţifică de tradiţie, la care participă cadre didactice de la cele mai importante facultăţi de drept din străinătate, din cadrul unor universităţi de prestigiu (Universitatea Saarland din Saarbrucken, Germania, Universitatea Bourgogne, Dijon, Universitatea Lille 2, Universitatea Franche-Comté, Universitatea Toulon, Universitatea din Lyon, Franţa, Universitatea din Fribourg, Elveţia, Queen Mary University, Londra, Universitatea din Pecs Ungaria, Universitatea Brno Cehia, Universitatea din Salonic, Grecia, University of National And World Economy, Sofia, Bulgaria), precum şi profesionişti din domeniul dreptului din toate profesiile juridice.

În cadrul evenimentului va avea loc şi festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Nicolas Queloz, de la Universitatea din Fribourg, Elveţia, personalitate marcantă a lumii ştiinţifice juridice, specialist în drept penal, criminologie şi politici penale.

Cu acest prilej va fi inaugurat oficial noul sediu al Facultăţii de Drept și Ştiinţe Administrative, realizat printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă.