Hashtagu’ în loc de praz nu fu’ cu nimic mai breaz

0
433

#Complex #Penalty#Non-combat#Neputinţă #Schimbări #Play-off-out

Universitatea Craiova – FCSB 1-2

Au marcat: Zlatinski 38 – pen. / Pintilii 23, Enache 80.

Severin, stadion: „Municipal”, spectatori: 15.000.

Universitatea Craiova: Calancea 5 – Dimitrov 6, Kelic 6, Acka 6, Briceag 6 – Popov 6, Zlatinski 6 – Nuno Rocha 5, Băluţă 7 (75 Fajic) 4, Bancu 5 – Ivan 7. Antrenor: Gigi Mulţescu.

FCSB: Niţă 7 – Bălaşa 5 (46 Enache) 8, Tamaş 5, Moke 5, Momcilovic 6 – Ov. Popescu 6, Pintilii 8 (75 Muniru) 6 – Jakolis 6, Vl. Achim 6 (63 Fl. Tănase) 5, William de Amorim 7 – Alibec 7. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Arbitru: Ovidiu Haţegan 7.

Universitatea Craiova a avut o prestaţie horror în repriza a doua a derby-ului de la Severin şi a pierdut, ca de obicei, cu Steaua

meciSchimbarea la faţă a Craiovei la pauza meciului cu Steaua este suspectă, iar mulţi dintre spectatori au acuzat că a fost blat şi că ne-am întors pe vremea lui Mititelu, când ne luptam cu Dinamo şi cedam invariabil în faţa echipei lui Becali. Ca şi echipa lui Mititelu, actuala Universitatea n-a câştigat niciun meci cu Steaua, reuşind doar un 0-0, pe vremea lui Cârţu şi Săndoi, din cele 7 întâlniri directe. Preocuparea pentru acest derby a fost mai degrabă la capitolul imagine, cu hashtag-uri pe tricouri, cu sponsor pe piept în premieră, cu mascota în acţiune, cu coregrafie şi alte „diversiuni”. La final însă am avut impresia că a fost doar un voal care să ascundă mizeria din repriza a doua, praf în ochii celor care chiar aveau speranţe că se pot bucura de un succes cu Steaua după 15 ani. Până la urmă, chelului îi lipsea tichia de mărgăritar şi juveţilor hashtag-urile pe tricouri.

Prima repriză, Ştiinţa a abordat-o în nota actualului sezon, adică ofensiv, spectaculos, fiind superioară Stelei. Dacă Zlatinski transforma şi primul penalty, ne puteam imagina uşor un alt scenariu până la pauză, cu alb-albaştrii surclasând echipa lui Becali. Numai că repriza a doua a Craiovei a fost de coşmar. Stilul de joc a fost ca pe vremea lui Cârţu, dar măcar atunci rezultatul scuza jocul inestetic. Craiova a sacrificat meciul de la Botoşani pentru a-l pierde pe cel cu Steaua şi s-a menajat în repriza a doua a meciului cu Steaua probabil pentru a pierde şi cu Dinamo şi în cele din urmă poate pentru a pierde play-off-ul. La Botoşani a fost gheaţă, acum ne-a fost greaţă de ceea ce am văzut în repriza a doua. Craiovenii au refuzat pur şi simplu să mai joace, iar Mulţescu a refuzat pur şi simplu să facă schimbări. Ne-a minţit la conferinţa de presă că-l ia în calcul pe Mateiu, iar apoi s-a ferit să-l bage şi pentru câteva minute, fiindcă e reprezentat de Ana Maria Prodan. Mateiu n-ar fi adus vreun plus, mai ales că Popov a făcut un meci bun, dar ipocrizia celor din staff-ul Craiovei lasă un gust amar. Ştim că de obicei Mulţescu uită să facă schimbări, dar de această dată lipsa sa de reacţie a fost inexplicabilă, în condiţiile în care echipa juca prost şi nu făcea decât să arunce mingile pe Ivan, care era încadrat permanent de 3 adversari. În primul rând, e absurd să nu treci pe foaie jucători ofensivi precum Gustavo şi chiar Măzărache. În al doilea rând, cum e posibil să nu faci toate schimbările şi să aduci jucători proaspeţi în teren, fie ei şi mijlocaşi defensivi, în condiţiile în care echipa era sufocată, nu reuşea să treacă de centrul terenului. Când a schimbat, Mulţescu parcă a vrut să spună „Aţi vrut schimbare, poftim schimbare!” fiindcă ni l-a trimis pe Fajic, nimeni altul decât un Rambe alb şi l-a schimbat pe Băluţă, deşi Rocha şi Bancu au fost catastrofe, Bancu şi Calancea putându-şi revendica la comun cele două goluri. A doua schimbare a venit în minutul 90, parcă pentru a trage de timp în favoarea Stelei, iar a treia schimbare nu a mai venit defel. Mulţescu putea să apeleze la 3 modificări măcar pentru a promova iniţiativa celor de la marketing, cu hashtag-urile de pe tricouri.

Ca pe timpul lui Mititelu?

În 2009, Craiova lui Mititelu mai avea nevoie de 1 punct în ultimele pentru a se califica în cupele europene, dar a pierdut, suspect, partidele cu Steaua şi FC Vaslui, cele două obţinând în schimb calificarea. De această dată, Universitatea a avut patru meciuri la dispoziţie pentru a câştiga două puncte care să o ducă în play-off, iar pe primele două le-a pierdut. De primul nici nu a fost interesată, deşi era cel mai accesibil, cel cu Botoşaniul. Sâmbătă viitoare urmează un derby cu un Dinamo resuscitat de venirea lui Contra, iar apoi partida cu Gazul de la Severin s-ar pitea juca pe viaţă şi pe moarte la Severin.

Transferuri ratate, până şi Felix Grigore le nimerea mai bine!

Universitatea a făcut achiziţii proaste în acest sezon. Paradoxal, singurul jucător dintre cei nou-veniţi care a arătat că ştie fotbal, Gustavo, nu a fost nici măcar rezervă cu Steaua. De Rambe ne-am lămurit repede şi credeam că am scăpat la fel de repede, dar Fajic nu este altceva decât un Rambe alb. Am văzut pe youtube că bosniacul nu se descurcă defel cu mingea la picior, dar în meciul cu Steaua am constatat că nici în jocul aerian nu e redutabil, deşi are aproape 2 metri. De Bucurică ne-am lămurit la Botoşani. Să aduci un jucător de 31 de ani care să joace mai prost ca orice junior din Academie înseamnă că ori n-ai nicio treabă cu fotbalul, ori te joci cu nişte comisioane. Dimitrov e un jucător decent, care se dăruieşte, dar nu se compară cu Pleaşcă, un oltean pe care Craiova l-a refuzat şi a ajuns la Steaua. De Barthe nu ştim decât nu a mai jucat în ultimul an şi nici la Craiova nu a debutat, în timp ce Drăghici a fost adus ca să completeze lotul echipei secunde.

Arbitraj foarte bun pentru un meci cu Steaua

Ambele penalty-uri au fost corect acordate de Haţegan, Tamaş faultându-i ca un începător pe Ivan şi Bancu. Extrem de rare sunt partidele în care Universitatea să primească într-un meci cu Steaua două lovituri de pedeapsă, chiar dacă ar exista circumstanţe de acordare a lor. Haţegan s-a simţit însă „vinovat” şi nu l-a eliminat pe Tamaş, care merita galben la ambele faze, şi nici pe Ovidiu Popescu, pentru intrarea criminală la Kelic. Per total însă, arbitrajul a fost în regulă, mai ales că aproape la fiecare derby Ştiinţa a fost dezavantajată evident.

Atmosferă superbă

Încep să devină obişnuite titlurile celor de club cu „Am câştigat în tribune, am pierdut pe teren”. Atmosfera de la Severin a fost deosebită, fanii au venit din toată Oltenia şi numai. Le va fi greu juveţilor să mai aducă atâţia oameni la meci în curând. S-a jucat cu casa închisă şi au fost doar 15.000 de spectatori fiindcă nu s-au vândut mai multe bilete, inexplicabil. Răzleţ, a mai apărut câte un stelist printre „lei”, cu riscurile asumate, respectiv al câtorva înjurături, flegme sau scatoalce. La începutul jocului, o coregrafie frumoasă, cu cartoane albe şi albastre, s-a desfăşurat pe stadion. Ea a fost pusă la cale de club, nu de suporteri, ceea ce nu e tocmai în regulă. Tot de club a fost conceput şi mesajul derulat la tribuna a II-a: „Numai stele căzătoare într-un fotbal care moare, Doar iubirea alb-albastră a rămas să strălucească”.

Galeria Craiovei i-a luat în colimator pe cei din staff-ul FCSB, cărora le-au dedicat mesajele: „Ana, Meme şi cu Reghe, trei curve fără pereche” şi „Meme, să îl sugi pe Kuku!”, acesta din urmă după ce Stoica încercase să ironizeze eşecul Ştiinţei de la Botoşani prin postarea pe fb: „Kuku, Cucu şi Muşat, pe Craiova au îngheţat!”