Tică Oţet şi Cristi Neamţu, comemoraţi

0
352

Ieri s-au comemorat 16 ani de când s-a stins antrenorul Constantin Oţet. „Maximii” Gheorghiţă Geolgău, Aurică Beldeanu, Nicolae Tilihoi, Nicolae Negrilă şi Costică Donose, însoţiţi de Ion Împuşcătoiu, i-au adus un omagiu lui Tică Oţet, fiind prezenţi la mormântul acestuia, de la cimitirul Ungureni. Gheorghiţă Geolgău şi-a amintit de unul dintre mentorii săi astfel: „Am venit din respect şi cu respect pentru domnul Oţet, pentru ceea ce a reprezentat pentru noi, pentru fotbalul craiovean. Din păcate, sunt 16 ani de când dânsul a plecat în lumea celor drepţi. În urmă cu 40 de ani, când eu am ajuns în curtea clubului Universitatea, a fost unul dintre cei care m-au format ca fotbalist, ca om. Îi mulţumesc din suflet pentru ceea ce a făcut pentru mine, pentru ceea ce a reprezentat pentru clubul nostru şi oraşul nostru. Când am ajuns în semifinalele Cupei UEFA, după ce am marcat golul calificării, a venit, m-a luat şi m-a pupat şi mi-a adus aminte de începuturile carierei mele de fotbalist“.

Tilihoi: „Ne-a învăţat să ţinem cu Universitatea până la sacrificiu”

Fostul fundaş al Craiovei Maxima, Nicolae Tilihoi, a declarat că de la fostul său antrenor i-a educat pe el şi colegii săi în spiritul Universităţii Craiova. „Suntem aici din respect faţă de Constantin Oţet, antrenorul cu care am avut cele mai mari performanţe din istoria clubului. A fost un om de o educaţie deosebită, ne-a învăţat lucruri deosebite: să fim educaţi şi să ţinem cu Universitatea Craiova până la sacrificiu. A fost onest şi ataşat de culorile alb-albastre ale clubului“. Constantin Oţet este antrenorul care a fost pe banca tehnică a Ştiinţei la cea mai importantă performanţă europeană: calificarea în semifinalele Cupei UEFA. Între 1968-1977 a făcut parte pentru prima dată din staff-ul tehnic al Universității, perioadă în care a câştigat campionatul naţional de tineret, în două rânduri, 1968/1969 și 1975/1976, şi a fost antrenor secund în anul câştigării primului titlu, 1973/1974. Tot ca antrenor secund a câştigat titlul cu FC Argeş în 1979, apoi l-a secondat pe Nelu Oblemenco la titlul Craiovei din 1981. Foştii mari jucători ai Ştiinţei au depus ieri jerbe de flori şi au aprins lumânări şi la locurile de veci ale lui Corneliu Andrei Stroe, Ion Oblemenco şi Sebastian Domozină.

Astăzi, familia Universităţii Craiova comemorează 13 ani de la trecerea în nefiinţă a portarului Cristian Neamţu, urmând ca oficialii clubului să depună coroane de flori la cimitorul Sineasca.