Alb-albaştrii au avut o prestaţie penibilă în amicalul pierdut cu 1-2 în faţa ultimei clasate din Austria, Wolfsberger, în care au primit gol din corner, confirmând că sunt candidaţi la retrogradare
Efectele strategiei din pauza competiţională a conducătorilor Universităţii Craiova încep să se oberve deja. Disponibilizarea unor jucători importanţi, îndeosebi a căpitanului Cristian Bălgrădean, negocierile pentru vânzarea altora şi instalarea unor antrenori cu look de interimari şi-au spus amprenta vizibil pe exprimarea echipei şi probabil şi pe atmosfera din lot. Ieri, în amicalul cu ultima clasată din Austria, Universitatea Craiova a avut o evoluţie sub orice critică, fiind dominată de la un cap la altul de o echipă modestă, ultima clasată în Bundesliga austriacă.
Mogoşanu şi Naicu au început cu acelaşi “11” din amicalul cu Hallescher, dar după un sfert de oră de joc căpitanul Valentin Iliev s-a accidentat, fiind înlocuit de Kay. Capverdianul a preluat baderola, iar când a fost înlocuit i-a predat-o lui Bancu. Fără a avea o idee de joc, craiovenii au contabilizat doar o posesie în propriul teren în prima repriză şi nici măcar pe aceasta în partea secundă. Ivan a fost izolat şi a atins foarte rar mingea, deşi a părut să fie singurul care poate pune în pericol poarta adversă. Chiar dacă adversarul a fost unul modest, acţiunile Craiovei s-au împleticit la centrul terenului, de unde cei trei mijlocaşi defensivi, Madson, Mateiu şi Zlatinski, n-au putut împinge jocul spre poarta adversă, niciunul neavând calităţile necesare pentru a face acest lucru. De altfel, toţi cei 3 mijlocaşi au şi fost înlocuiţi la pauză.
N-avem nici portar, nici antrenori!
Preţ de 80 de minute, alb-albaştrii n-au reuşit să pună în pericol poarta adversă, iar în partea secundă au trecut rar centrul terenului. În schimb, austriecii au avut mai multe ocazii importante, inclusiv un şut în transversală în debutul jocului. Adversarii Ştiinţei au avut un raport de cornere zdrobitor, iar dintr-una de astfel de situaţii au şi reuşit să marcheze. În debutul reprizei a doua, inevitabilul s-a produs, austriecii deschizând scorul. Modul cum au făcut-o este unul cu atât mai jenant pentru Craiova, fiincă Straton a primit gol din corner, autor spaniolul Jacobo, în minutul 54. De altfel, după plecarea lui Bălgrădean, postul de portar este unul critic la Universitatea, Straton dovedindu-se în cele două amicale de până acum foarte nesigur, inclusiv la mingile uşoare, iar rezervele sale sunt doi juniori. Acelaşi spaniol Jacobo a dublat avantajul austriecilor, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri. Introdus în partea secundă ca fundaş stânga, Izvoranu a redus din handicap în minutul 84, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, aceasta fiind a doua situaţie de gol a Craiovei, după cea a lui Kay, cu 3 minute mai devreme, la un corner.
Experimentul Mogoşanu pare să reuşească, în sensul că echipa evoluează cam la fel ca echipa lui Mititelu antrenată de acelaşi tehnician, adică prost. Numai că pe vremea lui Mititelu în lot se mai aflau jucători care puteau face diferenţa, precum fraţii Costea, Wobay, Prepeliţă sau Dorel Stoica. Oricum, probabil că strategia este tot ca patronul să dicteze formula de joc, tactica şi schimbările, aşa încât nu mai contează cine se află pe banca tehnică.
“Antrenorii” Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu au folosit formula: Straton – Achim, Acka (55 Izvoranu), Iliev (15 Kay, 83 Ciocoteală), Vătăjelu (55 Hreniuc) – Madson (46 Dumitraş), Zlatinski (46 Băluţă), Mateiu (46 Hergheligiu) – Ivan (59 Burlacu), Măzărache (78 R. Petre), Bancu.
Următorul amical al Craiovei şi ultimul din cel dintâi stagiu de pregătire în Antalya este programat mâine, de la ora 15, contra Austriei Viena.