Mititelu: „FRF nu avea dreptul să dezafilieze Universitatea Craiova”

0
145

Patronul Ştiinţei spune că FIFA a somat FRF să elimine articolul prin care Comitetul Executiv poate exclude un club

Adrian Mititelu a organizat ieri o conferinţă de presă în care a vorbit din nou despre excluderea Universităţii Craiova. Mititelu a prezentat un document trimis de FIFA către FRF la începutul anului trecut, în care forului condus de Mircea Sandu i se cere să modifice statutul pentru ca un membru să nu mai poată fi exclus de Comitetul Executiv, ci doar de Adunarea Generală. Mititelu a afirmat că Sandu nu a ţinut cont de directiva FIFA şi, la doar câteva luni distanţă, Universitatea Craiova a fost exclusă în baza respectivului articol. „Am făcut drumuri în ţară, afară, şi am făcut rost de documente pe care nici nu speram să le am.  Avem un document trimis de FIFA în ianuarie 2011, care a solicitat FRF să revizuiască statutul acesteia, din cauza prevederilor abuzive. FIFA spune că acet Comitet Executiv poate aproba doar provizoriu măsura excuderii unui membru afiliat. Dat fiind faptul că excluderea reprezintă cea mai severă formă de sancţiune aplicată unui membru, doar Adunarea Generală ar trebui să aibă dreptul acestei măsuri şi i se cere FRF să elimine articolul. FRF, prin Mircea Sandu, a ţinut acest document ascuns. FIFA a cerut Federaţiei să elimine un articol din statut, iar Mircea Sandu a spus că forul european a cerut să ne desfiinţeze pe noi. FRF este în culpă, acest document nu a fost nici măcar adus la cunoştinţa membrilor Comitetului Executiv. Deşi iniţial au schimbat articolul, pe 20 iulie l-au pus în aplicare” a declarat Mititelu.

Mititelu: „Primarul Solomon, un infractor pus în libertate”

Adrian Mititelu l-a acuzat pe primarul Craiovei, Antonie Solomon, că ar fi fost complice cu Mircea Sandu şi Mitică Dragomir, aceştia din urmă alegându-se de pe urma dezafilierii Ştiinţei cu jucătorii, iar Solomon cu echipa de fotbal. „Acest infractor pus în libertate, primarul Antonie Solomon, a dat afară Craiova de pe Ion Oblemenco. Au venit nişte fraieri de la Bucureşti să-mi ofere un milion pe palmares. Ce credeau, că pun botul şi vine şi mă arestează Băsescu? Hai să-i luam ăstuia echipa, să-l dăm în aia mă-sii! O gaşcă a lui Piţurcă, la care au participat Solomon si Gabi Oprea, au pus la cale distrugerea mea si a Craiovei”. Mititelu a dat de înţeles că Ştiinţa nu va reveni în fotbal: „E exclus ca echipa să revină în fotbalul românesc.  E imposibil să primim licenţa în martie 2012. Cu ce jucatori mă duc acolo la licenţiere? Am văzut că suporterii Craiovei s-au dus la nişte mitinguri sociale, m-aş fi bucurat ca ei să meargă la proteste împotriva lui Sandu şi Dragomir. Suporterii trebuiau să iasă în stradă, să fie alaturi de club la greu, nu la bere şi să ne înjuram unii cu alţii”.

Dragomir: „Mititelu trebuia să fie la Socola, nu la Craiova”

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal,Dumitru Dragomir, a reacţionat vizavi de declaraţiile lui Adrian Mititelu. „Nu vă luaţi după schizofrenici care au vrut să păcălească pe toată lumea. Mititelu este un om care ar trebuie să fie la Socola, nu la Craiova. FRF este o asociaţie privată. Comitetul Executiv, în conformitate cu regulamentele şi cu legile ţării, a luat o hotărâre colectivă. O hotărâre care va fi supusă Adunării Generale a FRF, care va spune da sau nu. Dacă spune nu, va fi înscrisă în liga secundă, dar spune da, va fi dezafiliată. Mititelu contestă pe toată lumea, contestă şi faptul că s-a născut. El nu există, e un escroc patentat, care a nenorocit fotbalul craiovean, care a făcut două Universităţi paralele. A păcălit pe toată lumea, pînă l-a descoperit Fiscul. Acum trebuie să dea peste un milion de euro Ligii. Nici Papa, nici Obama nu mă pot suspenda pe mine din funcţie, decât Adunarea Generală poate face acest lucru. Noi suntem organe alese, nu numite de cineva”, a spus Dumitru Dragomir.