Tinerii liberali, spiriduşii lui Moş Crăciun la Grădiniţa „Prichindel”

0
299

Tinerii liberali din Dolj au făcut, zilele trecute, pe spiriduşii lui Moş Crăciun. Ei i-au vizitat pe micuţii de la Grădiniţa Prichindel, structură a Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, condusă de prof. Silvia Cârţu şi prof. Elena Nicolae, din Craiova. În prag de sărbători, tinerii le-au făcut o surpriză copiilor de la grădiniţa din cartierul craiovean Lăpuş. Celor 100 de micuţi li s-au oferit în dar pachetele cu dulciuri, semn că Moşul a aflat că au fost cuminţi şi că au învăţat multe poezii şi cântecele.

Preşcolarii au vrut să-i impresioneze pe reprezentanţii lui Moş Crăciun drept răsplată organizându-le o serbare, musafirii fiind alintaţi cu colinde şi poezioare, una mai frumoasă ca alta. Cadrele didactice Cosmina Gingioveanu, Georgiana Cioi, Ioana Pasat şi Simona Stoian au fost gazde bune, primindu-i pe tinerii liberali cu multă căldură şi interpretând gestul doar ca pe o bucurie împărtăşită cu cei mici.

„Prin această acţiune ne-am dorit să le facem o bucurie micuţilor, dar totodată să le insuflăm spiritul de a dărui şi de a fi atenţi la cei din jur. Și cum altfel să facem mai bine acest lucru decât venind alături de ei şi oferindu-le dulciuri în mod simbolic. Copiii trebuie educaţi în acest fel, pentru ca atunci când vor creşte mari să ofere la rândul lor. Să nu fie egoişti şi să ştie că doar dacă dăruieşti vei câştiga. Solidaritatea şi altruismul trebuie să fie calităţile de bază a unui copil, pentru că doar aşa vom face o societate corectă. Aceasta este prima dintr-o serie de acţiuni, urmând ca zilele următoare să continuăm acţiunile caritabile la câteva zeci de familii fără posibilităţi financiare, familii la care orice ajutor este binevenit”, a precizat Doru Câplea, copreşedinte TNL Dolj.

Tinerii din PNL au gânduri mari. Aceştia vor să continue şirul manifestărilor, iar în primăvară au deja programate câteva activităţi ce se vor derula tot în mijlocul preşcolarilor. „Sunt foarte încântată de tot ceea ce fac. Mă bucur tare mult că am reuşit să ne mobilizăm pentru a aduce bucurie pe chipurile micuţilor, iar lumina de pe chipul lor să fie lumina care îi va ghida în viaţă în aşa fel încât şi ei, la rândul lor, să aducă bucurie în sufletul altor persoane atunci când vor creşte mari…”, susţine Leontina Negrea, secretar executiv TNL Dolj.