Autorul crimei din faţa Postului de Poliţie Amărăştii de Jos a cerut arest la domiciliu

0
405

Judecătorii Tribunalului Dolj au prelungit, ieri, cu încă 30 de zile, măsura arestării preventive faţă de Marian Păun, bărbatul de 55 de ani din comuna Amărăştii de Jos care şi-a ucis patronul chiar în faţa Postului de Poliţie din localitate. Instanţa a respins cererea bărbatului de a fi plasat în arest la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut instanţei o nouă prelungire a arestării preventive pentru Marian Păun, de 55 de ani, din comuna doljeană Amărăştii de Jos, bărbatul acuzat de omor calificat după ce l-a înjunghiat pe cel care îl angajase, chiar în faţa Postului de Poliţie din localitate. Judecătorii Tribunalului Dolj au admis, ieri, propunerea, respingând solicitarea inculpatului de a fi plasat în arest la domiciliu: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului PĂUN MARIAN, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.05.2015 şi până la data de 21.06.2015, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de către inculpat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 18 mai 2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că fapta pentru care Marian Păun a ajuns în spatele gratiilor s-a petrecut pe 23 martie a.c., dimineaţa. Echipa operativă condusă de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj care a ajuns la faţa locului a stabilit în urma cercetărilor că Marian Păun, în vârstă de 55 de ani, din comuna Amărăştii de Jos, a  lucrat timp de aproximativ 9 luni ca cioban la stâna victimei Băcioiu Marin, de 59 de ani, din comuna Daneţi, între ei existând o înţelegere contractuală pentru o perioadă de 2 ani. În acest timp, între cei doi au apărut certuri referitoare la banii ce i se cuveneau lui Păun, cel din urmă ameninţându-şi patronul cu moartea. Băciou a depus o plângere la Postul de Poliţie Amărăştii de Jos pentru ameninţare, iar poliţiştii îi chemaseră pe amândoi la sediu, luni dimineaţă, pe 23 martie, pentru rezolvarea conflictului.

Anchetatorii au mai stabilit că, în jurul orei 8.00, autorul a luat de acasă un cuţit cu teacă, pe care l-a pus la brâu şi a pornit spre sediul Postului de Poliţie, unde a ajuns înaintea poliţiştilor. A băut ceva la magazinul din apropiere, iar când au sosit doi dintre poliţişti, l-au luat într-un birou şi i-au explicat despre plângerea depusă împotriva sa. Între timp lui Păun i-a sunat telefonul, a ieşit afară să vorbească, şi l-a văzut pe Marin Băcioiu care venea şi el la audiere. S-a dus rapid către patronul său şi, în momentul când acesta cobora din maşină, i-a aplicat două lovituri cu cuţitul pe care-l avea la el, lovindu-l în spate şi în zona cervicală. Unul dintre agenţii de poliţie a observat, a intervenit între cei doi dezarmându-l pe agresor şi a dus victima în incinta Postului de Poliţie, unde a încercat să-i acorde primul ajutor, până la sosirea echipajului medical.

O ambulanţă l-a preluat pe Marin Băcioiu, însă în drum spre spital acesta a decedat. Procurorii l-au reţinut pe agresor, care a recunoscut comiterea faptei, motivând că victima l-a făcut să-şi lase locul de muncă pe care îl avea în Caracal (unde era paznic), i-a promis carte de muncă şi salariu bun ca cioban, dar nu s-a ţinut de cuvânt.