Facultatea de Business din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca în colaborarea cu AFER (Asociaţia Facultăţilor de Economie din România) a organizat a IX-a ediţie a Olimpiadei Naţionale a Studenţilor Economişti, secţiunea Administrarea Afacerilor. Marele Premiu la secţiunea Licenţă a fost obţinut de echipa formată din studentele Liana Risipitu şi Andreea Maria Popa (anul al III-lea, specializarea Economia comerţului, turismului şi serviciilor), reprezentând Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii din Craiova.
Lucrarea premiată s-a intitulat “Merchandisingul senzorial aplicat în comercializarea alimentelor bio-organice” şi a fost elaborată sub coordonarea doamnei conf. univ. dr. Sorina-Raula Gîrboveanu. La această fază finală s-au confruntat în plan ştiinţific 40 de lucrări ale studenţilor, care au reprezentat facultăţile de ştiinţe economice din Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea “Valahia” din Târgovişte, Universitatea din Piteşti, Universitatea “Ovidius” din Constanţa, Universitatea “Artifex” din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureş, Universitatea “Bogdan Vodă” din Cluj-Napoca, Universitatea “Transilvania” din Braşov, Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Tg. Jiu, Universitatea “Petrol-Gaze” din Ploieşti, Universitatea „Babeş Bolyai” – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, precum şi Facultatea de Business, Universitatea Româno Americană – Facultatea de Turism Intern şi Internaţional, Academia de Ştiinţe Economice Bucureşti – Facultatea de Comerţ, precum şi Facultatea de Marketing.
Competiţia s-a desfăşurat la un nivel ştiinţific foarte ridicat, mult mai înalt decât toate ediţiile anterioare, de aceea Marele Premiu de anul acesta este şi mai valoros pentru Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova. «Lucrarea studentelor Liana Risipitu şi Andreea Maria Popa s-a detaşat la toate aspectele evaluate, respectiv: complexitatea cercetării, profunzimea analizei, originalitatea temei şi a demersului de investigare şi mai ales creativitatea în prezentarea lucrării, precum şi combativitatea la dezbateri, siguranţa şi claritatea răspunsurilor la întrebările primite. Olimpiada organizată la Cluj a constituit un moment, pentru fiecare student, de a-şi cunoaşte colegii din alte centre universitare, de a face schimb de idei, de a confrunta opinii şi astfel şi-au îmbogăţit experienţa şi interacţiunile profesionale. Organizarea a fost ireproşabilă. Din turul ghidat al oraşului Cluj-Napoca de neuitat au rămas pentru toţi participanţii “strada în oglindă” şi “calul lui Matei Corvin”. La ultimele două ediţii ale olimpiadei naţionale a studenţilor economişti, secţiunea Administrarea Afacerilor, din 2010 şi 2012, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova a obţinut premii, iar anul acesta participarea a fost încununată cu Marele Premiu», au precizat reprezentanții instituției.