Timp de câteva zile, angajaţii dar şi beneficiarii Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor (CRS) au amenajat un loc de joacă din curtea în care funcţionează două centre ale DGASPC Dolj, precum şi Spitalul de Pediatrie din Craiova. Acţiunea a fost organizată, în cadrul Săptămânii Voluntariatului, de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare (ASEF) Craiova, sub genericul “Facem parte din viaţa comunităţii”.
În ciuda faptului că vremea nu a fost una prielnică, voluntarii au muncit cot la cot aproape o săptămână, chiar şi pe ploaie, pentru a termina în timp util amenajarea spaţiului de joacă. “Înarmaţi” cu pensule, bidinele, greble şi alte unelte obţinute din sponsorizări, cei aproximativ 50 de voluntari au reuşit să taie iarba care era mare cât ei, să vopsească leagănele ruginite de vreme, să văruiască pomii şi să întindă un covor de nisip şi pietriş în care copiii din cadrul DGASPC, dar şi cei internaţi la Spitalul de Pediatrie, se vor putea juca în voie.
“În aceste zile s-a muncit intens. Am vopsit leagănele şi toboganele, am tăiat iarba şi am asamblat un joc nou, modern. Vremea nu prea ne-a ajutat, dar am muncit chiar şi pe ploaie pentru a preda beneficiarilor la timp locul de joacă amenajat. Acum, micuţii găzduiţi la centrele de plasament sau cei internaţi în spital se vor putea bucura din nou de locurile de joacă”, a precizat Tania Levcenco, manager relaţii cu comunitatea.
Voluntarii, care sunt atât din rândul angajaţilor, cât şi al beneficiarilor Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova, au răspuns cu entuziasm propunerii de amenajare a spaţiului de joacă din strada „Corneliu Coposu” nr. 107. “M-a încântat ideea că pot ajuta acolo unde este nevoie de ajutor. Nu am un loc de muncă, aşa că am zis că pot face ceva în folosul celorlalţi. A fost de muncă, dar rezultatul este cel aşteptat. M-aş mai implica într-un astfel de proiect oricând”, a afirmat Ştefania, în vârstă de 25 de ani, beneficiar al CRS Craiova.
Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare Craiova este înfiinţată în 2002, iar din 2010 implementează, împreună cu partenerii săi – Tinguely International BV, Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii Craiova şi Institutul Social Oltenia – proiectul “Munca pe primul loc”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni”! Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.
Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova a fost înfiinţat la începutul anului 2011 în cadrul proiectului “Munca pe primul loc” şi îşi propune să sprijine un număr de 3.000 de şomeri (inclusiv persoane inactive) din regiunea S-V Oltenia, prin oferirea de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere precum şi de servicii de formare profesională.