Concertul de vineri seara al Filarmonicii „Oltenia” îl readuce la Craiova, la pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice a instituţiei, pe dirijorul olandez Theo Wolters. Revine, de asemenea, pianista Mirabela Dina, craioveancă de origine, care va interpreta cu acest prilej Concertul nr. 2 în Si bemol major pentru pian şi orchestră, op. 83, de Johannes Brahms. Propuse spre audiţie mai sunt alte două creaţii de Franz Schubert: Uvertura „Rosamunde”, D. 644, şi Simfonia nr. 2 în Si bemol major, D. 125. Concertul începe, ca de obicei, la ora 19.00, iar un bilet costă 15 lei (pentru elevi, studenţi, pensionari – 10 lei).
Născută la Craiova, în 1976, Mirabela Dina a început studiul pianului la 4 ani. Doi ani mai târziu, a fost prezentată renumitelor profesoare Ioana Minei şi Ana Pitiş de la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, de a căror îndrumare profesională a beneficiat pe întreg parcursul educaţional. Ca solistă, a debutat la 10 ani, când a interpretat, în compania Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, Concertul în Re major de J. Haydn.
După absolvirea Liceului de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti (promoţia 1995), a început studiul la Hochschule fur Musik din Koln, la clasa profesoarei Karin Merle. De altfel, începând din anul 2007, este cadru didactic universitar al acestei instituţii. Ca profesor, susţine cursuri de măiestrie artistică în Buenos Aires, La Plata (Argentina), Bucureşti, Craiova şi a fost deseori invitată să facă parte din juriul Concursului „Jugend musiziert” din Germania.
Theo Wolters s-a născut la Melick (un oraş din sudul Olandei) în anul 1955. A urmat studiul muzicii la Conservatorul din Maastricht, la clasa renumitului trompetist Wim Groot, fost prim-trompetist al Royal Concertgebouw Orchestra. Înainte de absolvire fusese deja angajat ca prim-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda) şi la Filarmonica din Essen (Germania), în perioada 1975-1979. Din anul 1979 a devenit membru al prestigioasei Royal Concertgebouw Orchestra. În cadrul acesteia a lucrat şi a participat la sesiuni de înregistrări audio-video, alături de cei mai mari dirijori ai momentului: Leonard Bernstein, Bernard Haitink, Carlos Kleiber, Riccardo Chailly, Nikolaus Harnoncourt şi Mariss Jansons. În paralel cu activitatea instrumentală şi orchestrală, Theo Wolters a studiat dirijatul sub îndrumarea lui Pieter Stalmeier şi Roberto Benzi. Între anii 2004 şi 2012 a fost asistentul lui Mariss Jansons la celebra orchestră din Amsterdam.