Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că săptămâna trecută a avut o întâlnire cu consilierii locali, care formează majoritatea în Consiliul Local (PSD, PNL şi UNPR) şi au decis să modificăm Hotărârea nr. 2 privind aprobarea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2013. Primarul Craiovei a mai spus că vor fi prelungite autorizaţiile pentru construcţiile provizorii. Dar numai pentru cele legale şi ai căror proprietari s-au dovedit a fi buni platnici.
Unele dintre taxe vor scădea, făcându-se o diferenţă între cei care fac producţie şi prestatorii de servicii şi cei cu activităţi comerciale. „Craiovenii trebuie să stea liniştiţi, că nu creştem nimic, dimpotrivă, vom scădea câteva taxe, asta pentru că ne-am hotărât să facem o distincţie în primul rând între cei care fac producţie şi prestări servicii în Craiova şi cei care au activităţi comerciale. În aceste condiţii, ne-am hotărât să schimbăm taxele după cum urmează: pentru prestări servicii şi producători, în zona zero va fi de 0,25 lei mp/zi; zona I – 0,20 lei mp zi; zonele II şi III – 0,10 lei mp/zi. Ca să vă fac un calcul vizavi de ceea ce înseamnă asta, de exemplu o persoană care are pe domeniul public un chioşc, în care face producţie sau prestări servicii pe 100 mp, va plăti suma de 750 de lei, faţă de 9.000 de lei cât plătea înainte. Pentru zona I va plăti 600 de lei, în loc de 3.200 de lei. Pentru zonele II şi III va plăti 300 de lei în loc de 3.000 de lei. Pentru zona comercială, pentru prestări de activităţi comerciale pentru zona 0 – 0,40 lei mp/zi, zona I – 0,30 lei mp/zi, iar zonele II şi III – 0,20 lei mp/zi. Asta înseamnă că o persoană care are 100 mp va plăti pe lună 1.200 de lei faţă de 9.000 de lei. În zona I – 900 de lei în loc de 3.200 de lei, în zonele II şi III va plăti 600 de lei în loc de 3.200 de lei”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
Chioşcurile legale vor primi autorizaţii până la sfârşitul anului
La art. 26, din Hotărârea amintită, au fost eliminate rulotele, care sunt construcţii provizorii şi care vor avea un alt regim de taxare. „Pentru terase, parcuri de distracţii şi activităţi de agrement, în zona 0 se va plăti 0,50 de lei pe mp zi, în zona I – 0,40 lei mp/zi şi în zonele II şi III – 0,30 lei mp/zi. Astfel, o terasă de pe Unirii, din zona 0, va plăti pentru 100 mp 1.500 lei pe lună, în zona I pentru aceeaşi suprafaţă – 1.200 lei pe lună şi în zona II sau III – 900 de lei pe lună. Este prima oară când se face distincţie între producători şi cei care prestează servicii şi comercianţi”, a mai completat Lia Olguţa Vasilescu.
Pentru că municipiul Craiova nu are încă un arhitect-şef, autorităţile locale au luat hotărârea să prelungească autorizaţiile pentru construcţiile provizorii aflate pe domeniul public până la sfârşitul anului. Este vorba doar despre cei care se află în legalitate. „Ceilalţi sunt daţi jos în continuare, nu avem ce discuta sau negocia cu ei, însă, fiind vorba de persoane care au fost bun platnice până acum, am hotărât să le prelungim autorizaţiile, mai ales că încă nu avem un arhitect-şef al oraşului”, a mai spus edilul Craiovei.
De asemenea, şefa administraţiei locale a ţinut să precizeze că a fost reprogramat concursul pentru funcţia de arhitect-şef şi aşteaptă cât mai mulţi să se înscrie: „Concursul a fost reprogramat. Aşteptăm să avem arhitect-şef. Încă o dată vreau să îi asigur pe toţi cei care vor să se înscrie la concurs că nu este nici un fel de aranjament. Este un post mult prea important pentru localitatea noastră ca să facem vreun aranjament şi să ne trezim acolo cu o persoană care nu cunoaşte nici legislaţia în domeniu sau care nu este în stare să facă un proiect bun pentru municipalitate”.
D-le Turcitu,de pe acum, va anuntam ca , saptamana viitoare, la o data si loacatie pe care o vom anunta-o, ulterior, organizam – AICA- o conferinta de presa ,cea mai “tare “, din ultimii…5-6 ani!!Nu aveti probleme, ca , va vom comunica din timp, ordinea de zi a ei!!
Comments are closed.