Curtea de Apel Craiova l-a trimis pe poliţistul „turnător” după gratii

0
420

După o săptămână de arest la domiciliu, ieri, agentul Nicolae Bărbuceanu, de la Secţia 6 Poliţie Craiova, cel care strica acţiunile colegilor săi anunţându-i pe infractori şi care a fost prins cu 500 de euro şpagă, a ajuns în arestul IPJ Dolj. Asta după ce Curtea de Apel Craiova a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj împotriva hotărârii de pe fond. El a fost ridicat de acasă ieri după-amiază.

Reamintim că agentul de poliţie Nicolae Bărbuceanu, de 44 de ani, de la Secţia 6 Poliţie Craiova, a intrat în atenţia ofiţerilor Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj şi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj încă din luna iunie a acestui an, când a intervenit într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, recomandându-i făptuitorului să dea declaraţii mincinoase şi contrare probelor existente la dosar. În acest context, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj s-a înregistrat un dosar penal, ulterior instanţa autorizând interceptarea convorbirilor poliţistului. S-a stabilit astfel că Bărbuceanu, contra cost, a intervenit în mai multe dosare penale, instrumentate atât de colegii săi, cât şi în dosare instrumentate de alte unităţi, din afara judeţului Dolj, (Vâlcea de exemplu), anunţându-i pe suspecţi cercetaţi de colegi de-ai săi când urmau să se facă percheziţii la locuinţele lor sau alte activităţi vizând probarea activităţii infracţionale a suspecţilor. Ba chiar îi chema la el la birou şi îi învăţa ce şi cum să declare pentru a scăpa de cercetări.

Anchetatorii au introdus un investigator sub acoperire în cauză, pentru că nu se mai putea, astfel că, pe 9 decembrie a.c. agentul de poliţie Nicolae Bărbuceanu a fost prins în flagrant, chiar în biroul său, în timp ce primea suma de 500 euro, pentru a împiedica depistarea unei persoane urmărită general pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor şi condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Poliţistul a fost reţinut pe 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, iar o zi mai târziu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins propunerea Parchetului şi a dispus faţă de inculpat măsura arestului la domiciliu, hotărârea fiind imediat contestată de procurori. Ieri, Curtea de Apel Craiova a admis contestaţia şi a luat faţă de Bărbuceanu mărura arestării preventive pentru 30 de zile, hotărârea fiind definitivă. Bărbatul a fost ridicat de la locuinţa sa şi introdus în arestul IPJ Dolj.