Astăzi, la Craiova a avut loc şedinţa Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 (BNR – 1989) în care s-au discutat strategiile termen scurt (trei luni ) şi s-au statutat noile conduceri ale sucursalelor zonale, Craiova fiind centrul Olteniei. La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţii locali ai filialelor din judeţele Olteniei, excepţie făcând cel din Gorj, din cauza pandemiei. Au fost participat şi reprezentanţi ai tineretului, cei care vor să ducă mai departe idealurile din Decembrie 1989.
La Craiova , s-a desfăşurat, azi, şedinţa BNR – 1989, prin care s-au pus la punct mai multe probleme, cu consecinţele de rigoare. “Cred că am reuşit reunificarea Mişcării revoluţionare din Decembrie 1989 . Avem din datele centralizate, cca. 80 – 90 % din toate asociaţiile de revoluţionari Sunt zece zone geografice, cuprinse în patru circumscripţii teritoriale, la Craiova fiind una dintre ele. Toate aceste zone au primit libertatea de a se organiza. Prin statut, s-a adoptat în urma Congresului, înfiinţarea unui Departament juridic, care să centralizeze, să analizeze să elaboreze şi să adopte o legislaţie coerentă, unitară şi definitivă, care să respecte, în primul rând, Legea 42/1990 şi Legea 341/2004 şi care să nu afecteze interesele revoluţionarilor care beneficiază, deja, de OG 95/2014. Milităm pentru implinirea idealurilor din 1989. Vrem să reamintim tuturor că nu suntem un sindicat, am luptat pentru libertate , iar motto-ul nostru este “Veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi!”. În acest sens, am înfiinţat şi un Departament pentru tineri, care să ducă mai departe idealurile de libertate. Vrem să ne luăm ţara înapoi”, a precizat Lazăr Dorin Maior, preşedinte al BNR – 1989.
Strategia pe termen scurt
Maior a prezentat şi strategia pe termen scurt a asociaţiei, una care pare atractivă, dacă nu cumva este. “Vrem o editare a unei Cărţi de Onoare a Revoluţiei din 1989, în acre toate asociaţiile teritoriale pot să vină cu documente în acest sens. De asemenea, ne dorim ca, pe 21 decembrie, să refacem baricate de la “Intercontinental”, din Bucureşti, de pe 21 decembrie 1989. Ne dorim să aducem aminte actualei clase politice că provine din sacrificiul acelor zile şi să gândească pentru poporul român “, a mai spus Dorin Maior. La rândul său, preşedintele executiv al BNR – 1989, Ştefan Prala, a menţionat: “ceea ce avem acum, este datorat scrificului tinerilor din acele zile din decembrie 1989. Tinerii de astăzi trebuie să ducă mai departe acele idealuri, de aceea am şi înfiinţat un departament dedicat lor. Clasa politică din prezent a deviat de la aceste idealuri “. Nou ales în funcţia de şef al BNR – 1989, pe zona Oltenia, Marian Trandafirescu, care este şi vicepreşedinte la nivel naţional al BNR – 1989, a specificat: “Este o mare victorie această reunificare. Tinerii sunt cei care vor duce mai departe libertatea. De astăzi, vom merge mai departe pe forţe proprii”.
Tinerii, la luptă înainte
Cum tinerii tind să devină purtătorii libertăţii, am luat legătura cu doi dintre ei. Unul este Cosmin Hagiu (15 ani), elev la o unitate de învăţământ preuniversitar de prestigiu în România, nu numai în Craiova, care a declarat: “Am mers către această organizaţie, deoarece ştiu, de la părinţi şi bunici, ceea ce s-a întâmplat în 1989. Cei de atunci îşi doreau libertatea, au obţinut-o, iar noi vrem s-o ducem mai departe”. Tot tânără, dar cu o situaţie aparte, este şi Andreea Niţă. Aceasta s-a născut chiar pe 22 decembrie 1989, şi ne-a precizat câteva lucruri: “Vă daţi seama, că nu ştiu foarte multe date din acele zile, doar ce mă născusem, dar am auzit de la cei din jur cum a fost atunci. De aceea m-am alăturat BNR – 1989, pentru a continua lupta pentru libertate”.