“U” Craiova, remiză de rupt tradiţia, la Botoşani

0
597

FC Botoşani – Universitatea Craiova 1-1

Au marcat: Golofca 1 / Bancu 29.

FC Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Miron, Ţigănaşu (46 Holzmann) – Papa, Rodriguez – Golofca (78 Andronic), Florescu, Ashkovski – Ofosu (66 Câmpanu). Antrenor: Marius Croitoru.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Martic 7, Kelic 6 (46 Bălaşa) 6, Acka 6, Bancu 7 – Ivanov 6, Mateiu 5, Cicâldău 6 – Ioniţă 6 (68 Bărbuţ) 4, Markovic 5 (30 Roman) 5, Mihăilă 6. Antrenor: Cornel Papură.

Arbitru: Ovidiu Haţegan 5.

Fără să fi reuşit măcar un egal în precedentele 7 vizite la Botoşani, în campionat şi în Cupă, Craiova părea să aibă aceeaşi soartă şi de această dată, după ce a primit gol după numai 29 de secunde. Golofca a făcut ferfeniţă toată apărarea lui Papură şi a deschis scorul practic de la vestiare. Ştiinţa nu mai primise gol atât de repede de când Mitriţă înscria pentru Viitorul în martei 2015, tot într-un 1-1, meci jucat la Chiajna. Oltenii au rămas în corzi în primele 10 minute, apoi s-au destins şi au început să se desfăşoare în jumătatea adversă. Ioniţă a apărut pentru prima dată la finalizare de când a ajuns la Craiova, dar n-a marcat. A făcut-o Bancu, dintr-o fază creată de celălalt fundaş lateral, Martic, care a venit cu centrarea perfectă pentru o reluare de expert a căpitanului Ştiinţei. Papură îl preferase pe Markovic în avanposturi, în locul „calului troian” al grecilor de la AEK Atena, Carlos Fortes, dar nu i-a acordat decât o jumătate de oră. Nici Roman nu avea însă să se dovedească mai breaz decât puştiul, deşi a făcut risipă de efort în presing, ca de obicei. Nu s-a dezminţit nici Haţegan, duşmanul dovedit al Craiovei în ultimii ani, care a arbitrat la intimidare, fără a avea şansa de a bifa o eroare decisivă în favoarea gazdelor. Cel amintit în Bănie drept „Hoţegan” şi-a propus să-i îngălbenească pe toţi jucătorii în albastru încă din prima repriză, iar orice fază la limită a judecat-o pentru moldoveni. Trupa lui Papură a rămas însă pe picioare şi în repriza secundă, pe care a controlat-o, dar ocazii mari n-au prea apărut. Mihăilă a fost periculos prin viteza sa, nu şi prin finalizări. Mateiu a etalat una dintre cele mai slabe prestaţii ale sale, dar măcar a degajat din faţa porţii goale, când gazdele puteau reintra în avantaj. Bălaşa a debutat în alb-albastru, fără a impresiona, dar nici n-a apucat să dezamăgească. Finalul a prins Craiova vlăguită, abia rezistând în ghete, dar nici moldovenii, lipsiţi de „creierul” Ongenda, n-au fost capabili de a tranşa meciul, chiar dacă au primit un fault pe „şaişpele” Craiovei, în ultimul minut. Universitatea scapă în premieră nebătută la Botoşani, dar nici gustul victoriei nu l-a simţit, aşa cum se întâmplă de cinci meciuri, chiar dacă ultimele două au fost remize, după evoluţii destul de solide.