Dictonul Ştiinţei contra Argeşului: “Prost să joci, noroc să ai!”

0
650

O echipă care tocmai a câştigat două trofee s-ar presupune că etalează un fotbal de clasă, că îşi domină adversarii, că îşi impune jocul şi îşi delectează fanii. Şi totuşi, Universitatea Craiova nu este nici pe departe o astfel de echipă, în ciuda titlurilor adjudecate recent. Debutul în noul campionat a confirmat că Ştiinţa se exprimă la fel de haotic cum o văzusem în ultimele luni şi a învins Argeşul întâmplător, cu mare noroc. Revenirea spectatorilor pe stadion nu avea cum să metamorfozeze jocul Ştiinţei, care este o adevărată insultă pentru public. Numai scorul de pe tabelă i-a scutit pe alb-albaştri de sudalme, ei încercând să aprindă flama tribunei numai prin gesturile de şef de galerie ale lui Nistor, şi defel prin joc. Craiova a debutat în acest campionat precum în cel precedent, în deplasarea la Sepsi, jucând prost şi câştigând cu 1-0, cu mare noroc. Numai că anul trecut s-a risipit şansa tocmai când era momentul de a culege roadele unui sezon: în cupele europene, şi, după cum se prezintă juveţii, au mari şanse să repete ruşinea şi anul acesta în Europa.

Cu un buget de peste 10 milioane de euro, cu salarii în jurul a 10.000 de euro lunar, plătite la timp, cu deplasări cu avionul aproape la orice meci, cu condiţii ideale de antrenament, refacere şi joc, Craiova este departe de a seduce, este o deziluzie maximă din punct de vedere al exprimării în teren. Să ai o  singură ocazie de gol, în prelungiri, într-un meci cu Argeşul, este degradant. Chiar dacă piteştenii jucau în deplasare, au un buget mult mai mic şi şi-au vândut golgheterul, au fost mult mai coerenţi pe teren, ei au fost cei care şi-au creat ocazii şi ar fi meritat să câştige pe “Ion Oblemenco”. După prima repriză, tabela trebuia să arate 0-2, dar Lupeta a ratat şanse unice, precum predecesorul său, Malele, în turul stagiunii trecute, când Craiova se impunea cu 2-1 în deplasare. Gazdele n-au contat, s-au complăcut în aceleaşi pase cu portarul, s-au apărat supranumeric în faţa unui adversar mult mai slab cotat, am văzut jucători ciocnindu-se unul de altul şi oferind mingea adversarilor, Vătăjelu şi Mateiu fiind “circarii de serviciu”.

După pauză, Ivan a fost trecut lângă Koljic şi din poziţia de vârf, cel mai bun jucător al Craiovei în 2021 a reuşit să facă diferenţa. La centrarea lui Câmpanu, Ivan s-a desprins din marcaj şi a punctat, cu o execuţie dezlipită parcă din turneul final al Euro 2020. A fost numai o scânteie, Ştiinţa având jucători capabili să facă diferenţa, dar care colectiv se exprimă groaznic. Pe final, Craiova, neputincioasă, a încercat să-şi apere avantajul minim, dar nici măcar defensiva nu o este pusă la punct de Ouzounidis. Pe olteni i-au protejat, pe rând: norocul, la şuturile lui Lupeta şi Tofan, Pigliacelli, la reluarea lui Işfan, şi asistentul, care a semnalizat ofsaid la faza în care Lupeta scăpase singur cu portarul. Unica ocazie a Universităţii Craiova a venit în prelungiri şi a fost irosită de Cicâldău. Cupele europene bat la uşă, dar Ştiinţa sforăie, nu pare deloc pregătită, se bazează numai pe noroc şi execuţii, jocul fiind la limita penibilului.

Universitatea Craiova – FC Argeş 1-0 A marcat: Andrei Ivan 55.

Stadion: “Ion Oblemenco”, spectatori: 5.000.

Universitatea Craiova: Pigliacelli 7 – Vlădoiu 4, Bălaşa 5, Constantin 6, Vătăjelu 3 (Bancu ’37) 6 – Mateiu 4, Nistor 5 – Câmpanu 5 (Baiaram ’74) 5, Cicâldău 6, Ivan 7 (Screciu ’83) – Koljic 5 (Markovic ’83). Antrenor: Marinos Ouzounidis.

FC Argeş: Greab – Tofan, Turda, Boldor, Muşat – Isfan, Şerban (Viana ’87), Meza Colli, Cr. Tănase (Dumitraşcu ’62) – Palic (Teles ’74) – Lupeta. Antrenor: Andrei Prepeliţă.

Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici 6.