Remontada sau degringolada?

0
302

FC Voluntari – Universitatea Craiova

Stadion: „Concordia”, Chiajna, astăzi, ora 20.30

FC Voluntari: D. Balauru – Maftei, Spahija, I. Balaur, Cazan – C. Lazăr, Novac, Marinescu, Popadiuc – Ivanovici, Ad. Bălan. Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve: Bornescu –  Al. Coman, And. Ionescu, Tăbăcariu, G. Deac, Căpăţână,   Curelea.

Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Screciu, R. Petre – Mateiu, Zlatinski – Băluţă, Gustavo, Jazvic – Ivan. Antrenor: Gigi Mulţescu. Rezerve: Mingote –  C. Ion, Manea, Bârzan, Măzărache, Burlacu, Fajic.

Alb-albaştrii dispută în seara aceasta returul semifinalei Cupei României, cu FC Voluntari, având de întors acel 0-1 din prima manşă

voluntariDe câteva săptămâni, Universitatea şi-a canalizat aproape toată atenţia şi energiile către returul semifinalei de Cupă cu Voluntariul, pentru a întoarce acel 0-1 din tur, de la Severin, dar are puţine atuuri în faţa echipei lui Claudiu Niculescu. Ca experienţă, ilfovenii sunt superiori, jucători precum Lazăr, Cernat, Maftei sau Marinescu surclasând din punct de vedere al trofeelor trupa olteană, din rândurile căreia doar Zlatinski poate pretinde că a cunoscut performanţa. Nici măcar atmosfera nu le va fi favorabilă craiovenilor, fanii olteni primind doar 140 de bilete în cele din urmă din partea gazdelor, care au apelat la un tertip şi au limitat numărul biletelor la 2.800, deşi capacitatea este de 5.500 de locuri. Nici măcar un bilet însă nu a fost scos la vânzare, ci acestea au fost cedate diverselor regii şi societăţi din Voluntari, tocmai pentru ca suporterii Craiovei din Bucureşti să nu le poată accesa. Dar cea mai mare problemă a Universităţii o reprezintă absenţele din flancul stâng, Briceag şi Bancu, jucători de bază, fiind suspendaţi, iar alternativa Bucurică nu este valabilă, după accidentarea acestuia. Astfel, ca şi pe finalul campionatului precedent, variantele de echipă sunt limitate, antrenorii urmând să apeleze la juniori pentru completarea primului „11”, dar mai ales a băncii de rezerve. Ca fundaş stânga opţiunile ar fi Petre şi Bârzan, iar ca atacant stânga ar putea apărea Burlacu, aflat în mare formă la ultimele meciuri ale „satelitului”. Din păcate, Mulţescu nu prea a înţeles ce se întâmplă la echipa a doua şi l-a luat în lot pe Cătălin Ion, cel mai slab stoper care a trecut vreodată pe la tineretul Craiovei. „În meciul cu Voluntari este în joc un trofeu, dacă mai poate fi spus că suntem aproape de acest trofeu, după ce am pierdut primul meci. Va fi foarte greu să recuperăm, dar în tur veneam după meciul cu Dinamo şi multă motivaţie s-a consumat atunci, iar doi jucători au fost suspdendaţi. Va fi un meci greu, dar vrem să ne calificăm. Avem problema benzii stângi, unde absentează Briceag, Bancu şi Bucurică şi trebuie să improvizăm” a spus Mulţescu despre partida din seara aceasta. Şi gazdele au câteva absenţe, Cernat fiind suspendat, iar Voduţ şi Acsinte, suspendaţi.

Primul sezon complet al lui Mulţescu la un club din România

Dacă Universitatea nu se va califica în finală, meciul de astăzi va fi ultimul pentru Gigi Mulţescu pe banca echipei din Bănie. Totuşi, a fost unicul sezon complet la un club din România în cariera de peste 30 de ani a lui Mulţescu. El a fost cel mai vârstnic tehnician din 2016/17, având cu doi ani mai mult decât Ionuţ Popa şi Florin Marin, cei mai apropiaţi ca vârstă dintre antrenorii care au activat în sezonul de faţă al Ligii I. Meseria de antrenor a început-o în 1985, pe când avea 35 de ani şi era încă jucător activ la Jiul Petroşani, cu care a izbutit să promoveze în Divizia A. Pe prima scenă avea să debuteze cu prilejul etapei a 12-a a sezonului ce a urmat, 1986/87, înlocuindu-l pe fostul său coechipier Gogu Tonca. De altfel, în dubla ipostază antrenor-jucător a mai activat până în 1989, însă numai în eşalonul secund, la Autobuzul Bucureşti şi UTA. În total s-a aflat la conducerea tehnică la 13 echipe din primul nostru eşalon, alte 6 în eşalonul secund şi 7 în străinătate (Turcia mai ales şi Arabia Saudită). Aşadar în total 26 de echipe. Dacă în Turcia, atunci când a păşit prima oară a avut nu mai puţin de trei sezoane consecutive complete cu Samsunspor, între 1993-1996, mai având de asemenea unul integral în 1997/98 cu Kayserispor Erciyesspor, în România nu izbutise până în cel actual niciunul la nivelul Ligii I. În niciunul din cele 17 sezoane precedente în care s-a ocupat de echipe din Liga I (Divizia A) nu a izbutit să le înceapă şi să le încheie la aceeaşi echipă. Abia acum, la al 18-lea, cu Universitatea Craiova, a reuşit un da capo al fine. Faţă de alte stagiuni, în care aproape toate echipele aveau cel puţin doi antrenori pe bancă pe parcursul unui campionat, în cel actual, alături de Mulţescu, alţi patru tehnicieni, au bifat întreg sezonul de Liga I la aceeaşi echipă: Gheorghe Hagi, Laurenţiu Reghecampf, Marius Şumudică şi Vasile Miriuţă, iar Ionuţ Popa, Cristi Pustai şi Leo Grozavu sunt aproape de aceeaşi „performanţă”, cu 4 etape înainte de terminarea play-out-ului. Aşadar, mai mult de jumătate din echipele Ligii I şi-ar păstra antrenorul pe tot parcursul campionatului, semn că se pune preţ mai mare pe continuitate în ultima perioadă.