A.B.A Jiu continuă salubrizarea malurilor râurilor : Într-o săptămână au fost strânse aproximativ 13 tone deșeuri

0
695

În ce-a de-a doua săptămână a campaniei Curățăm România, echipa Apele Române Jiu a adunat aproximativ 13 tone de deșeuri aruncate la întâmplare pe maluri sau în ape. A igienizat nu mai puțin de 15 cursuri de apă și 1 acumulare din bazinele hidrografice administrate. La nivelul județului Dolj, salariații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj au igienizat, în ultimele 7 zile, râul Jiu în mai multe locații, râurile Desnățui, Baboia,Teslui, pârâul Vlașca, Argetoaia.

Printre cele mai ample acțiuni amintim pe cea desfășurată  de către Formațiile de lucru ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Dolj, Intervenție Rapidă, Craiova și Scaeștipe canalul deschis care alimentează Compania de Apă Oltenia, Termo Craiova și canalul preaplin care se vărsa în râul Jiu. Au fost colectate cca 1 tona de pet-uri, deoze, sticle.

Totodată, de pe malurile pârâului Baboia, angajații Administrației Bazinale de Apă Jiu – S.G.A Dolj   au strâns 7150 kg de metal, cartoane, plastic. În județul Dolj, Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a igienizat zilele trecute râurile Jiu, Ciocadia și pârâul Iaz, malurile acestora fiind invadate de deșeuri menajere, textile și pet-uri. Și angajații Sistemului de Gospodărire a Apelro mehedinți au salubrizat malurile fluviului Dunărea, la Burila Mare și ale râurilor Blahnița și  Hușnița. S.H.I Petroșani a ecologizat râul Jiul de Vest, la Iscroni, de unde au fost colectate deșeuri textile, menajere, plastic.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare

“Le mulțumim colegilor noștri care, pe lângă activitățile specifice de gospodărire a apelor, au organizat acțiuni de igienizare lăsând în urma lor maluri și ape curate. Până când Asta depinde doar de voința riveranilor! Echipa Administrației Bazinale de Apă Jiu susține proiectul inițiat de  către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Curățăm România! După cum este cunoscut deja, proiectul acesta este o campanie de ecologizare care își propune să schimbe comportamentul populației prin responsabilizarea individual în ceea ce privește protecția mediului. Cursurile de apă nu sunt groapă de gunoi. Aruncarea deșeurilor de orice tip are un impact negativ asupra florei și faunei, cât și asupra calității apei pe care locuitorii o folosesc pentru uz casnic. Avem o responsabilitate morală pentru ce lăsăm moștenire generațiilor viitoare”, se precizează într-un comunicat de presă al ABA Jiu.