Săndoi: „Leii din tribune ne pot purta spre victorie”

0
140

Ştiinţa dispută duminică cel mai aşteptat derby în Oltenia, cel cu Dinamo

Cel mai important derby pentru olteni, cel cu Dinamo, se dispută duminică, pe arena „Extensiv”. Emil Săndoi spune că el şi Sorin Cârţu le-au transmis jucătorilor ce înseamnă pentru suporterii craioveni un meci cu Dinamo şi speră ca echipa să câştige acest meci şi pentru a-şi menţine şansele de a încheia sezonul pe podium. „Venim după un rezultat care nu ne-a mulţumit la Târgu Mureş şi trebuie să remontăm după această înfrângere. Ştim că ne aşteaptă un meci greu, al orgoliilor, iar băieții se vor dărui total. Avem nevoie de un rezultat bun cu Dinamo, mai ales că aceste jocuri au avut întotdeauna o încărcătură specială. Iar odată cu promovarea echipei și parcursul bun din acest sezon orgoliile au reapărut. Fiți convinși că le vom transmite jucătorilor ce înseamnă un meci cu Dinamo. O victorie cu Dinamo înseamnă trei puncte mari în clasament și speranța că putem încheia campionatul pe podium“.

Întrebat dacă stema cu leul va apărea pe tricourile jucătorilor la meciul cu Dinamo, antrenorul a spus: „Nu pot să vă dau eu astfel de informații, dar, cu siguranță leii vor fi în tribune şi ne pot ajuta să învingem câinii roşii”.

Emil Săndoi a spus că Dinamo este o echipă cu un lot de podium: „Jucăm cu o echipă de tradiție în fotbalul românesc, care are un lot valoros, un lot de podium, mai ales de la mijloc în sus. Mai mulţi jucători de la Dinamo ai lucrat cu mine la naţionala de tineret şi le cunosc potenţialul”.

Săndoi are amintiri neplăcute de la finala Cupei României cu Dinamo din 2000, când stătea pe banca Universităţii: „Am rămas cu un gust amar după acea finală pierdută, mai ales că în semifinale eliminasem Rapidul lui Mircea Lucescu, iar un gol a fost marcat chiar de Flavius Stoican”.

Andrei Dumitraş va fi în premieră titular la Universitatea Craiova, întrucât Achim este suspendat, iar fostul jucător al Ceahlăului speră să-şi câştige locul în primul 11 cu această ocazie:  „Este cel mai important meci pe care-l avem pe teren propriu, aşa că ne dorim foarte tare victoria. Am demonstrat că trecem printr-o formă bună.  Aş fi ipocrit să spun că nu mi-aş fi dorit să joc mai mult, dar era greu să fiu titular, fiindcă echipa a avut rezultate în formula obişnuită.  Am aflat în aceste zile de decizia UEFA, dar şi că nu este definitivă, aşa că mai sperăm la  cupele europene. Ne vom face în continuare datoria pe teren, vrem să strângem cât mai multe puncte“.

La Universitatea, Achim şi Madson sunt suspendaţi, în timp ce Brandan este incert după ce nu s-a antrenat câteva zile. Dinamo nu poate conta pe Cosmin Matei şi Machado.

Ungureanu vrea o victorie clară

Fosta glorie a Craiovei Maxima, Nicolae Ungureanu, a prefaţat jocul, făcând referire la istoria acestui derby: „Între Universitatea și Dinamo rivalitatea va fi până la capătul lumii. Orice meci cu Dinamo are importanță mare în Bănie, pentru că Dinamo ne-a privat de trofee și este privită în continuare ca o echipă departamentală. Dacă vom câștiga acest joc toată lumea va uita înfrângerea de la Târgu Mureș și vom avea în continuare sprijinul fanilor. Şi la acest joc suporterii vor avea un rol esențial. Va fi un stadion arhiplin, ca la meciul cu Steaua, iar publicul va exercita acea presiune pozitivă. Ca și pe vremea mea mă aştept ca vibraţia tribunelor să fie transmisă în teren. Nu pot să uit când Dinamo era pe primele locuri și i-am zdrobit cu 3-0 cu Ilie Balaci vioara întâi. Vreau și acum să-i îngenunchem, să terminăm cu același scor cu care am bătut U Cluj“.

Stoican: „Vom încerca din start să marcăm”

Flavius Stoican ştie şi el ce înseamnă un astfel de joc, el evoluând la ambele formaţii în cariera sa. Stoican a prefaţat disputa din acest week-end: „Ne aşteaptă un meci greu, întâlnim o echipă bună, cu doi antrenori care nu mai au nevoie de niciun comentariu pentru că au fost două nume sonore ale fotbalului românesc. Sorin Cârţu este antrenorul cu care am debutat în Liga I, o să-l respect toată viaţa. Cei doi antrenori au reuşit să aducă printre primele o echipă care la începutul campionatului nu era pe un loc confortabil. Craiova are jucători care au demonstrat că pot constitui un grup. De aceea va fi cu atât mai frumos dacă vom reuşi să scoatem maximum din această partidă. Au o echipă bine aşezată în teren, spaţiile dintre compartimente sunt destul de mici, va fi destul de dificil ca noi să-i desfacem dar vom încerca să marcăm. Dacă vom reuşi asta, atunci meciul va fi aşa cum ni-l dorim. M-aş bucura enorm să ne întoarcem cu o victorie pentru că întâlnim una dintre revelaţiile campionatului”, a declarat Stoican.

Tehnicianul dinamovist consideră că atmosfera din Bănie nu îi va copleşi pe băieţii săi: „Suntem obişnuiţi să jucăm cu oameni care ne apostrofează în tribune. Am jucat şi cu Rapid, şi cu Steaua. Nu ne va fi uşor cu o astfel de atmosferă, dar nu e ceva cu care să nu ne fi întâlnit. Contează foarte mult să înscriem, o să încercăm asta din primul minut, chiar dacă jucăm în deplasare”. Referitor la situaţia Craiovei, care nu a primit acceptul UEFA de a evolua sezonul viitor în cupele europene, Stoican a afirmat: „Sunt convins că jucătorii de la Craiova nu trec prin momente plăcute, sunt conştienţi şi ei că au tras atât de mult cu gândul să joace într-o competiţie europeană şi acest vis al lor s-a spulberat. La fel de convins sunt că vor încerca să joace la capacitate maximă când vor intra pe teren. Nu e uşor să tragi la un loc de cupă europeană şi apoi să nu poţi să joci din cauza problemelor”, a afirmat Stoican.

Dinamo vine astăzi la Craiova şi va susţine un antrenament de la ora 17, pe arena „Petre Deselnicu” din cadrul complexului „Ion Oblemenco”.

Universitatea Craiova – Dinamo

Stadion: „Extensiv”, duminică, ora 17.30

Craiova: Bălgrădean – Dumitraş, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Băluţă, Mateiu, Brandan, Târnăcop – Nuno Rocha, Bawab. Antrenori: Sorin Cârţu, Emil Săndoi. Rezerve: Brac – Izvoranu, Briceag, Kay, Ivan, Herghelegiu, Curelea.

Dinamo: T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, S. Filip – El Hamed, N. Grigore – Gavrilă, M. Niculae, Grozav – Bilinski. Antrenor: Flavius Stoican. Rezerve: Naumovski – Nedelcearu, Fai, M. Cristescu, Rotariu, Alexe, V. Lazăr.