Ministerul Culturii: “Solomon Marcus, o personalitate multi-disciplinară a culturii române”

0
411

Ministerul Culturii a exprimat, ieri, un mesaj de condoleanţe adresat familiei academicianului Solomon Marcus,care s-a stins din viaţă la vârsta de 91 de ani la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare”Prof. Dr. C.C. Iliescu”, punctând ce înseamnă pierederea acestuia pentru cultură şi ştiinţă.

           Ministerul Culturii a exprimat, joi, prin intermediul paginii de pe reţeaua de socializare Facebook un mesaj de condoleanţe adresat familiei academicianului şi matematicianului Solomon Marcus care s-a stins din viaţă în această zi: “Ministerul Culturii exprimă condoleanţe familiei şi deplânge trecerea în rândul celor drepţi a profesorului şi academicianului Solomon Marcus, o personalitate multi-disciplinară a culturii române, în urma căruia rămâne o operă ştiinţifică cu valenţe universale.”, au scris reprezentanţii instituţiei de cultură.

              Matematicianul Solomon Marcus a încetat din viaţă, ieri, la vârsta de 91 de ani la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Solomon Marcus s-a născut în data de 1 martie 1925 în judeţul Bacău. După absolvirea studiilor liceale, a urmat cursurile Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti. A obţinut ulterior titlurile ştiinţifice de doctor în matematică şi doctor docent. După absolvirea facultăţii, a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti.

              Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, iar opera sa a fost citată de peste 1.000 de autori. A publicat peste 50 de volume în România şi care au fost traduse în mai multe limbi din Europa şi nu numai şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate. Din 1993 a devenit membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.