Parteneriat strategic între Ford România şi Universitatea din Craiova

0
460

Ford România şi Universitatea din Craiova au semnat ieri un parteneriat strategic oficial care va permite celor două părţi să dezvolte în continuare programe educaţionale pentru tânăra generaţie de specialişti din domeniul auto. Relaţia dintre Ford şi mediul academic s-a intensificat anul trecut, când ambele entităţi au decis să implementeze diverse programe, inclusiv stagii de formare şi programe de internship pentru aproximativ 40 de studenţi de la patru facultăţi. Ford România a donat anul trecut trei vehicule B-MAX şi două moatoare de 1,0 l EcoBoost pentru a fi folosite la Facultatea de Mecanică şi Facultatea de Inginerie Electrică. Ieri, Ford a mai donat alte două motoare EcoBoost de 1,0l Ecoboost pentru Facultatea de Inginerie Electrică.

Conform acestui parteneriat strategic dintre Ford România şi Universitatea din Craiova, cele două entităţi au convenit să continue şi în 2014 cu programe de intereship şi stagii de formare, dar şi să extindă numărul facultăţilor participante la acest program. „Ne aflăm astăzi ( n.r) aici pentru a sărbători şi a marcă totodată un nou pas în relaţia cu mediul academic din Craiova. După cum probabil ştiti, parteneriatul pe care-l vom semna, a început cu mai mulţi ani în urmă. Noi am început discuţiile cu ceva vreme în urmă şi am demarat o serie de programe de internship, am avut deja în uzină, aporximativ 40 de studenţi care au făcut practică. Şi totodată după lansarea producţiei noastre la Craiova am donat Universităţii maşini şi motoare. Odată cu semnarea de astăzi ( n.r ieri) a parteneriatului strategic, ducem colaborarea noastră cu Universitatea din Craiova la un nou nivel. Ne angajăm ferm să contribuim la viitorul specialiştilor auto din România şi suntem onoraţi să facem acest lucru împreună cu o echipă atât de dinamică şi profesionistă ca aceea a Universităţii din Craiova…”, a subliniat Jan Gijsen, preşedintele Ford România.

„Am apreciat donaţiile pe care Ford le-a făcut pentru studenţii noştri”

În plus, cele două părţi sunt interesate să dezvolte programe de cercetare şi instruire pentru studenţi, dat fiind faptul că Ford intenţionează să aloce specialişti din cadrul firmei care să contribuie la dezvoltare curriculară şi la remodelarea programelor actuale în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii. Fabrica de Motoare de la Craiova a demarat oficial producţia în mai 2012, când a fost lansat motorul de 1,0 l EcoBoost dublu câştigător al titlului de Motorul Internaţional al Anului. „Pentru Universitatea din Craiova, colaborarea cu Ford este una extrem de importantă şi dovedeşte implicarea Universităţii în rezolvarea unor probleme nu numai de ordin ştiinţific, dar şi în cea a comunităţii în care trăim. Am apreciat totodată donaţiile pe care Ford România le-a făcut pentru studenţii noştri anul trecut. Astfel putem să le prezentăm acestora unele din cele mai avansate produse din întregul domeniu auto. Industria s-a schimbat foarte mult a evoluat semnificativ şi trebuie să ne asigurăm că studenţii noştri sunt la curent cu aceste schimbări….”, a spus prof.univ.dr Dan Claudiu Dănişor, Rectorul Universităţii din Craiova

„Suntem cetăţeni ai Craiovei şi ai Doljului, avem o responsabilitatea faţă de această comunitate”

Jan Gijsen, preşedintele Ford România a mai spuc că se intenţionează creşterea numărului de programe de internship şi se recomandă o adaptare a programei şcolare din România, la tendinţa de dezvoltare a industriei româneşti. „Ceea ce vom face vom creşte numărul de programe de internship şi totodată ne vom uita şi la programa şcolară, intenţia fiind aceea de a adapta această programa la nevoile industriei româneşti, prin această măsură ambele părţi având de câştigat. Pentru că aşa cum bine ştiţi industria auto va creşte, în partea aceasta a Europei şi inclusiv în România şi trebuie să avem ingineri foarte bine pregătiţi care să facă parte provocărilor noastre. Ce aş dori să menţionez este că acest parteneriat pe care îl semnăm cu Universitatea din Craiova nu este un lucru unic, deoarece, Ford are astfel de parteneriate şi în alte locuri, unde avem fabrici de producţie, atât în SUA cât şi în Europa. După cum vedeţi, nu suntem numai un investitor în Europa, dar suntem cetăţeni ai Craiovei şi ai Doljului avem o responsabilitatea faţă de această comunitate. Aş dori să-i mulţumesc domnului Rector, dar şi echipei sale, extrem de profesioniste, pentru că şi-au dorit foarte mult să lucrăm împreună şi au făcut tot ceea era posibil pentru această colaborare. Îl anunţ pe acesată cale, pe domnul Rector că vom dona astăzi ( n.r ieri)  două motoare pentru Facultatea de Inginerie Electrică”, a subliniat reprezentantul Ford România.

 

Jan Gijsen, preşedintele Ford România:

„Considerăm că acest lucru este esenţial pentru afacerea noastră. Societatea şi mediul de afaceri trec prin momente foarte dificile şi interesante şi este responsabilitatea noastră să contribuim şi să pregătim tânăra generaţie auto să facă faţă realităţii. Ford este mai mult decât un investitor în România şi în Dolj. Ford este, de asemenea, un partener şi un cetăţean corporativ responsabil al oraşului Craiova şi suntem încântaţi să sprijinim educaţia”

Prof.univ.dr Dan Claudiu Dănişor, Rectorul Universităţii din Craiova:

„Calibrarea programelor educaţionale şi de cercetare la nevoile pieţei muncii şi ale societăţii globalizate reprezintă priorităţi strategice ale Universităţii din Craiova. Mediul academic şi cel economic sunt parteneri care îşi canalizează şi mobilizează resursele de care dispun pentru a atinge obiective comune, contribuind la dezvoltarea cunoaşterii şi la transferul de inovaţie, construind viitorul împreună…pentru a merge mai departe”