Universitatea Craiova încearcă să obţină primul succes al anului, în deplasarea de astăzi, de la Giurgiu, contra Astrei. Alb-albaştrii nu parcurg o perioadă fastă, nereuşind să marcheze de şapte reprize şi nu par să facă faţă concurenţei pentru primul loc cu FCSB şi CFR Cluj, echipe care au câştigat toate punctele în 2021. FCSB mărşăluieşte pur şi simplu către titlu, bazându-se pe o echipă puternică, având evoluţii consistente şi rezultate pe măsură, în timp ce CFR Cluj se menţine în trena liderului, pe care l-a egalat aseară la puncte. De când a venit Edi Iordănescu, ardelenii au avut un parcurs aproape perfect, pierzând numai două puncte, în urma remizei de pe teren propriu cu Craiova. Campioana s-a impus, duminică, în deplasare, cu Sepsi, scor 1-0, dar nu a făcut paradă de acest succes, Edi Iordănescu declarându-se nemulţumit de joc. Ca şi pe vremea lui Dan Petrescu, la CFR se doreşte menţinerea nivelului de concentrare şi motivaţie la nivelul lotului şi prin acest gen de discurs. În acest timp, Craiova are rezultate şi evoluţii modeste, dar invocă tot felul de scuze: pregătirea fizică precară (de parcă trebuia să vină adversarii să-i antreneze pe Cicâldău şi compania), erorile de arbitraj (de parcă alte echipe n-ar fi avut parte de erori, iar în favoarea Craiovei nu s-ar fi greşit deloc), terenurile dificile (de parcă adversarii nu joacă pe acelaşi teren şi nu ar trebui să îţi iei măsuri şi să elaborezi strategii în funcţie de context). Când te bazezi pe jucători precum Ivan, care marchează un gol pe an, sau Mamut, care, ca şi centru-atacant, nu are niciun gol în campionat de când a venit la Craiova, nu este surprinzătoare media de aproape un gol pe meci şi perioada de peste 330 de minute fără reuşite. Ultima campanie de transferuri a fost ratată, fiind aduşi jucători modeşti, iar o jumătate de milion de euro s-a plătit pe un jucător care nu evoluează deloc, Câmpanu. Totodată, în actuala perioadă de mercato, Craiova nu a transferat niciun jucător.
Astra Giurgiu – Universitatea Craiova
Stadion: „Marin Anastasovici”, azi, ora 20
Astra Giurgiu: Lazar – Hugo Sousa, Găman, Graovac, David Bruno – Crepulja, Canadija, Răduţ – Stahl, Budescu, Merloi. Antrenor: Eugen Neagoe. Rezerve: M. Popa – Dima, Jovanovic, Wutrich, Raspopovic, Krpic, Balaure, Montini, V. Gheorghe.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Baiaram, Mamut, Ofosu. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Mitran, Vătăjelu, Papp, Căpăţână, Câmpanu, Tudorie, Ivan, Bărbuţ.
Arbitru: Radu Petrescu.
Avancronica LPF a meciului de la Giurgiu:
“Două victorii (4-0 cu Poli Iaşi, 3-0 cu Gaz Metan), două remize şi patru partide pierdute este palmaresul înregistrat de giurgiuveni pe teren propriu în ediţia curentă.
Oltenii au avut un parcurs formidabil în deplasările din 2020, an în care au reuşit 11 succese, două rezultate de egalitate şi doar o înfrângere (8 martie 2020, FCSB – Universitatea Craiova 4-1).
Astra şi Universitatea Craiova s-au mai întâlnit de 20 de ori în principala competiţie internă, fiecare şi-a trecut în cont câte opt victorii, iar patru jocuri s-au terminat la egalitate.
Palmares cu Astra gazdă: 9 jocuri – 4 victorii Astra – două remize – trei succese Universitatea Craiova.
Primul meci s-a consemnat pe 31 august 2014, 5-0 la Giurgiu. Budescu a deschis balul în prelungirile primei reprize, apoi Bukari (minutul 50), Budescu de alte două ori (min 58, 83 pen) şi Enache (min 86) au produs cea mai severă înfrângere suferită de olteni din 2014 până în prezent. La finalul acelui meci, Emil Săndoi (antrenor principal) şi Sorin Cîrţu (director tehnic) au preluat conducerea tehnică de la Ionel Gane.
Două remize albe s-au înregistrat în confruntările directe, dintre care una singură pe terenul Astrei (11 martie 2017).
6 august 2016, Astra – Universitatea 1-2, întâiul succes din contul craiovenilor (marcatori Niculae / Rocha, Măzarache).
Cea mai recentă întâlnire directă: 30 august 2020, Universitatea Craiova – Astra 2-0, goluri înscrise de Koljic şi Cicâldău (penalty).
Actualul antrenor al Astrei va întâlni gruparea alb-albastră, culori sub care a câştigat eventul ca jucător în 1990/1991. Pe banca adversă va sta un fost coleg din anii 1990, Corneliu Papură. Cei doi au contribuit împreună la cucerirea Cupei României, ediţia 1992/1993.
Eugen Neagoe vs Corneliu Papură: două jocuri – două victorii Papură.
Eugen Neagoe vs Universitatea Craiova în Liga 1: 8 jocuri – două victorii – 5 înfrângeri – o remiză.”