Un proiect pentru prezent, cu finalizare în viitor, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova

0
427

Ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) din Craiova a avut loc deschiderea oficială a unui proiect care se vrea convingerea fiind că îşi va avea şi rezultatele de atragere a studenţilor către activităţi cu prezentare în spaţiul public. Este vorba despre un program de viitor, care va conduce şi la revitalizarea activităţii culturale a CCS. Manifestarea a purtat denumirea „The Place To Be”, iar directorul CCS a detaliat şi planurile pentru revigorarea activităţilor studenţeşti, prin punctarea principalelor obiective pe acest an.

Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova va oferi, începând cu 17 ianuarie 2018, o nouă experienţă culturală, prin proiectul „The Place To Be”. În cadrul programului, foaierul instituţiei s-a transformat într-un ambient plăcut, plin de fantezie, unde tinerii se pot bucura de o carte bună sau, pur şi simplu, îşi pot petrece timpul liber alături de prieteni.

«Ideea proiectului a pornit de la dorinţa de a oferi tinerilor un loc al lor, în casa lor – CSS Craiova, unul în care să se simtă confortabil, fie că îşi doresc să participe la un eveniment cultural, fie să treacă, doar pentru câteva minute, pragul CCS. Mai mult decât atât, „The Place To Be” reprezintă punctul de întâlnire dintre CSS şi publicul său, aici fiind punctul de întâlnire cu referenţii culturali ai instituţiei, cu posibilitatea  de beneficiere a unor oportunităţi multiple de dezvoltare personală, prin programele şi proiectele finanţate de Ministerul Tineretului şi Sportului. Îmi pare rău că nu este lângă noi, fiind prins în alte activităţi, Andrei Bucătaru, cel care a dezvoltat acest concept, şi-i mulţumim pentru sprijin domnului Ionuţ Dumitrache, directorul CCS. În această seară, de la ora 19:00 (n.r. – ieri ), craiovenii sunt aşteptaţi la spectacolul „MIXEAZĂ PIESA DE TEATRU”, în regia lui Laurenţiu Tudor,  de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, în care va juca şi  Radu Tudor, unul dintre partenerii noştri în proiect», a precizat  Mirela Dişa, coordonator al proiectului, actriţă şi interpretă în piesa care va fi prezentată publicului. „Este o colaborare extraordinară cu CCS şi sperăm ca ea să continue, cu atât mai mult cu cât este centrată pe educaţia studenţilor, şi nu numai. Ne gândim şi la programe mai ample şi sunt convins că vom reuşi”, a spus Radu Tudor.

„Să scoatem din cuptor ceea ce am pus la dospit timp de trei ani”

Proiectul început ieri se bucură de sprijinul conducerii CCS şi face parte dintr-o planificare amplă, care îşi doreşte revitalizarea activităţii culturale studenţeşti craiovene. «Este un nou început. De fapt, noi, de câţiva ani, avem acest gen de activităţi în portofoliu. În sfârşit, avem foarte mulţi voluntari cu pregătire foarte bună, trecând prin teatru, muzică etc., de aceea suntem pregătiţi „să scoatem din cuptor ceea ce am pus la dospit timp de trei ani”. Şi vorbesc aici, poate expresia nu este cea mai potrivită, de ceea ce avem în plan. Aşteptăm şi aprobarea bugetului, dar pe prima jumătate a acestui an avem deja pregătite manifestări culturale şi vă vom ţine la curent cu desfăşurarea acestora. Vor căpăta o altă dimensiune şi cercurile studenţeşti, în prezent având 12 formaţii rock înregistrate. Ne dorim să promovăm actul cultural şi să ieşim cu tinerii în lume. Vom merge pe faza de creaţie, nu acceptăm play-back-ul, şi avem nevoie de tineri talentaţi, care sunt dedicaţi activităţii. Ne-am dori să reînviem şi umorul, cel de bună calitate, mai ales că de aici a plecat „Vacanţa Mare”, dar în zona aceasta ţine mai mult de talent, deoarece trebuie să ştii să atragi publicul şi să-l facă să râdă», a menţionat  Ionuţ Dumitrache , director al CCS Craiova.

La momentul inaugurării, CCS Craiova a fost cea mai modernă unitate de acest gen din România, dar anii au trecut şi timpul şi-a pus amprenta pe instalaţii şi utilităţi, fie că este vorba de echipamentul tehnic, fie de utilaje care întreţin bunul mers al instituţiei. „Am trecut prin perioade dificile, în acest an am rezolvat şi problema încălzirii, dar mai este mult de muncă. Ne bucurăm că i-am făcut să înţeleagă şi pe cei de la minister că este nevoie de investiţii în actul de creaţie studenţesc, cu tot ceea ce presupune acesta. La inaugurare, acest sediu a fost cel mai modern din ţară, la standarde moderne. Ne dorim ca, în foarte scurt timp, să putem ajunge să organizăm spectacole pentru care să se plătească biletul de intrare, sala să fie plină, aşa cum era odată”, a mai precizat Ionuţ Dumitrache.