Moş Crăciun cu speranţe alb-albastre

0
598

La premierea juniorilor de la CS Universitatea Craiova şi CSJ Ştiinţa Craiova s-a discutat despre prezentul şi viitorul fotbalistic al Băniei

Puştii de la academiile CS Universitatea Craiova şi CSJ Ştiinţa Craiova au participat la tradiţionala premiere de Sărbători, plasele cu cadouri fiind înmânate de Moş Crăciun alb-albastru, care a fost însoţit de reprezentanţi ai Craiovei Maxima, precum Negrilă, Ungureanu şi Beldeanu. Discursurile ţinute cu această ocazie au vizat atât situaţia primei echipe a Universităţii Craiova, cât şi cea a grupelor de copii şi juniori. De altfel, directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, consideră că atunci când academiile vor începe să producă jucători pentru prima echipă vor fi îndeplinite obiectivele proiectului CS Universitatea şi implicit cele legate de performanţă. Badea nu-i atribuie vreo vină fostului său coechipier, Emil Săndoi, considerând că antrenorul ar trebui păstrat, şi în acelaşi timp spune că problemele cu care se confruntă finanţatorul Mihai Rotaru nu vor periclita continuitatea echipei, chiar dacă acesta şi-ar retrage susţinerea. „Era o prostie să schimbi antrenorul cu o etapă înainte de sfârşitul anului. Nu cred că i se poate imputa lui Emil că nu este un bun profesionist. Sunt un susţinător al său. Dacă nu avem jucători, măcar antrenori să avem care să fie din regiunea noastră. Altfel, acest proiect nu are suflet. De fapt, acest lucru îi şi lipseşte. Nu s-a creat în ultimii ani legătura dintre comunitate şi această echipă şi acest lucru ni se datorează în primul rând nouă, celor care am dat drumul acestui proiect. Va trebui să găsim cât mai repede o legătură între comunitate şi echipă pentru că altfel nu respectăm ceea ce ne-am propus: să dăm craiovenilor o echipă cu care ei să se identifice. Va fi echipa craiovenilor când va avea cel puţin trei sau patru jucători autohtoni în componenţa ei. Va trebui, probabil, să mai aşteptăm încă unul, doi sau chiar trei ani până când copiii noştri de la Centrul de juniori vor fi pregătiţi pentru a face pasul la prima formaţie. Pentru moment, sunt încă mici. Cred că acest proiect va continua şi cu domnul Rotaru, şi fără el. Această echipă a fost puternică atunci când i-a aparţinut comunităţii, când i-a reprezentat pe craioveni “, a spus Pavel Badea.

Chiar şi cu acest prilej, managerul general Felix Grigore a fost chestionat despre ratarea obiectivelor de către Universitatea Craiova în acest sezon, iar răspunsul oficialului a fost: „Prima noastră dorinţă pentru Moş a fost să nu mai greşească arbitrii împotriva noastră, însă nu ştiu dacă el are puterea asta. Normal este să vorbim la o astfel de festivitate despre bucuria prilejuită de aceste sărbători, de faptul că aceşti copii sunt cei care vor duce tradiţia Universităţii Craiova mai departe. Șansele de a accede în play-off nu sunt compromise atâta timp cât mai sunt matematice, dar s-au micşorat foarte mult după această înfrângere cu Voluntari. Ca să mai avem şanse mari de play-off, ar fi trebuit să câştigăm ultimele două jocuri din decembrie. După meciul de la Iaşi vom trage linie, vrem să vedem ce s-a întâmplat, să vedem motivul pentru care nu sunt rezultatele aşteptate, cu toţii suntem nemulţumiţi. Probabil că am greşit undeva şi vom vedea cine a greşit mai mult şi unde“.

Veşti bune pentru juniori: este gata baza sportivă de la Aeroport

Bogdan Pâncu, directorul CSJ Știinţa U Craiova, a precizat că în curând viitorul fotbalului craiovean va fi pregătit în cadrul bazei sportive de la Aeroport, a cărei recepţie va fi efectuată în curând: „Aşa cum la finalul fiecărui an se face un anumit bilanţ, aşa şi nouă ne place să premiem copiii care fac performanţe, ne place să le aducem bucurie prin venirea Moşului alb-albastru. Cred că anul acesta va fi făcută recepţia la baza sportivă de la Aeroport, Centrul de Agrement, unde apar în peisajul fotbalistic craiovean, doljean şi, de ce nu, din Oltenia, două terenuri extraordinar de bune, de nivel UEFA, de două stele, unul de iarbă şi unul sintetic. Pe lângă acestea vor fi şi două terenuri mici, care pot să deservească grupelor de copii de până în 7-8 ani“.

Silviu Bogdan, managerul Centrului de copii şi juniori al Universităţii, a declarat că academia pe care o conduce este în grafic la final de an: „Dacă facem o analiză pe scurt a ceea ce s-a întâmplat în 2015, noi suntem mulţumiţi de activitatea acestor copii. Să nu uităm că suntem vicecampionii României la grupa de 2000, cu juniori selecţionaţi la naţională. În ianuarie vor pleca patru jucători de la grupa de 2000 în Turcia într-o pregătire cu echipa naţională. Încep lucrurile să se mişte şi cred că aceşti copii în 2015 au făcut lucruri extraordinare, ţinând cont că infrastructura pe care am avut-o la dispoziţie a lăsat de dorit. Sper ca în 2016 aceşti copii să se poată antrena pe terenuri bune şi să avem rezultate şi mai bune“.