Palatul Copiilor Craiova şi-a deschis porţile în anul şcolar 2024/2025

0
1080

În anul şcolar 2024-2025, Palatul Copiilor Craiova şi-a deschis, din nou, porţile pentru  mii de copii ce frecventează, an de an,  cercurile instituţiei, demonstrând că este un partener valoros în ceea ce înseamnă conceptul de EDUCAŢIE.

Palatul copiilor funcţionează ca unitate de învăţământ nonformal, ce vine să întregească educaţia formală realizată prin învăţământul obligatoriu, oferind copiilor posibilităţi de exprimare şi dezvoltare a cunoştinţelor şi abilităţilor în toate ramurile. Astfel, cercurile palatului sunt circumscrise domeniilor: Ştiinţă şi tehnică aplicată, Culturi şi civilizaţii, Arte, Sport şi artă coregrafică, Civic. Grupele de elevi sunt structurate atât pe nivel de învăţământ (preprimar, primar, gimnazial, liceal), cât şi pe nivel de competenţe (începători, avansaţi, performanţă) şi răspunde nevoilor tuturor copiilor din judeţ, prin structurile arondate (Segarcea, Dăbuleni, Băileşti, Calafat, Poiana –  Mare, Filiaşi).

Proiecte peste proiecte

La Palatul Copiilor Craiova, elevii sunt primiţi într-o atmosferă caldă, în spații generoase şi dotate cu mobilier şi echipamente noi, de ultimă generaţie, instituţia fiind beneficiară a proiectului „SMARTLAB- PALATUL COPIILOR CRAIOVA”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). “Proiectul vizează creşterea accesului la mijloace moderne de învăţare pentru elevi şi consolidarea competenţelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip „laborator inteligent”, precum şi creşterea accesului la educaţie pentru grupurile vulnerabile şi combaterea excluziunii sociale, absenteismului şi abandonului şcolar. Palatul Copiilor Craiova este în permanentă legatură cu partenerii educaţionali (instituţii,elevi, părinţi) răspunzând de fiecare dată nevoilor comunităţii. Exemple în acest sens pot fi: adaptarea ofertei educaţionale în acord cu cerinţele acesteia, prin crearea de grupe în domenii conexe, conform solicitărilor din partea părinţilor, participarea elevilor palatului la diverse evenimente derulate în comunitate de către instituţii (Primăria Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, etc), implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în diferite acţiuni de voluntariat. Personalul didactic sub îndrumarea căruia elevii îşi desfăşoară activitatea este înalt calificat, fiind un partener de valoare al copiilor, în drumul lor către desăvârşirea personalităţii. Prin urmare, Palatul Copiilor Craiova începe un nou an şcolar cu promisiunea de a fi un loc în care fiecare copil va fi actor principal pe scena educaţiei”, a precizat prof. Carmen Eugenia Pascu, director al Palatului Copiilor Craiova.

“Începând din ziua de 16 septembrie, sunt programate şedinţe cu părinţii, pentru fiecare cerc. De săptămâna viitoare se va intra în circuitul normal, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Avem, în total, 66 de cadre didactice, în Craiova fiind 34. Se lucrează individual cu copiii, pe categorii de vârstă şi pe arii de specialitate – începători, avansaţi, performanţă. Am avut, în anul şcolar trecut, solicitări pentru catedrele de judo, karate, performanţele fiind mediatizate. Am fost dotaţi cu mobilier nou, prin contribuţia Consiliului Judeţean Dolj, cu echipamente IT, iar pentru Cercul de tenis de masă am primit trei mese de joc, două fiind direcţionate în judeţ. Vom continua procesul de îndrumare a elevilor în educaţie”.