În cadrul ediției jubiliare a programului „MOL – Pot ajuta?” / MOL România acordă 350.000 lei pentru 493 de tineri talentați

0
262

  • Peste 900 de tineri s-au înscris la ediția a 10-a a programului „MOL – Pot ajuta?”.
  • MOL România sprijină cu 350.000 lei 493 tineri sportivi și artiști, prin cele 138 proiecte câștigătoare.
  • Din Craiova au obținut finanțare Iacob Diana-Maria (atletism) și Nițu-Săraru Andrei (arhitectură).
  • În cei 10 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de 2.510.000 lei, pentru 1.665 de tineri sportivi și artiști.

„Munca acestor tineri minunați și cu performanțe excepționale trebuie susținută în fiecare clipă”

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, rezultatele celei de-a X-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. Peste 900 de tineri sportivi și artiști din toate regiunile țării s-au înscris la această ediție jubiliară. Fondul alocat programului a fost majorat la 350.000 lei, sumă care a fost împărțită între 138 de proiecte declarate câștigătoare, din care fac parte 493 de tineri talentați.

«Prin programul „MOL – Pot ajuta?” am reușit să contribuim la obținerea de către sportivii români a unor medalii importante la Jocurile Europene, Festivalul Olimpic al Tineretului European şi la alte competiții internaționale importante, desfășurate recent. Pe de altă parte, prin sprijinirea tinerilor talentați în domeniul artelor am arătat prețuirea noastră față de tot ceea ce înseamnă frumosul. Munca acestor tineri minunați și cu performanțe excepționale trebuie susținută în fiecare clipă, iar noi dorim să le fim în continuare parteneri stabili, așa cum suntem de 10 ani», a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL România.

86 de proiecte la categoria sport, susținute cu suma de 160.000 lei

Juriul de arte a selectat 39 de proiecte cărora le va fi alocată suma de 120.000 lei, în timp ce la categoria sport au fost alese 86 de proiecte care vor fi susținute cu suma de 160.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitaţi să se înscrie beneficiarii ediţiilor precedente care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărţită între 13 proiecte.

„Din consultarea dosarelor s-a remarcat meticulozitatea și priceperea în completarea formularului de candidatură, fapt ce a condus la conturarea unor proiecte de dezvoltare profesională a tinerilor participanți, în care necesitățile de finanțare au fost bine motivate și argumentate”, a declarat prof. univ. dr. Nelida Nedelcuț, membru în juriul de arte.

Juriu cu „experiență bogată și viziune largă”

Printre tinerii talentați care vor beneficia de finanțare în ediția jubiliară a Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?” se numără Maria Claudia Gâdea, Andrea Miklos și Emil Imre – sportivi medaliați cu aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European, spadasina Amalia Tătăran –  medaliată cu aur la Jocurile Europene, Alexandra Predescu – campioană mondială la scrimă, Adina Diaconu – campioană europeană la tenis de masă, Ada Ciontu – câștigătoare a mai multor concursuri internaționale de arte plastice, și Mălina Ciobanu – deținătoare a peste 40 de premii naționale și internaționale la vioară. Rezultatele integrale sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

 „Fiind o aplicație relativ simplă, tinerii beneficiari învață ușor elementele de bază ale întocmirii dosarului pentru accesarea fondurilor și capătă curaj în managementul propriilor valori. Experiența bogată și viziunea largă a membrilor juriilor fac posibilă selectarea atât a tinerilor cu performanțe deja recunoscute cât și a acelora aflați la început de drum și care nu au beneficiat încă de afirmare”, a declarat Andras Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

 ***

Programul „MOL – Pot ajuta?” împlinește 10 ani de la lansare. În cadrul acestuia, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a X-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului. În cei 10 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de 2.510.000 lei, pentru 1.665 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obţinut finanţare în cadrul mai multor ediţii. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.088 de proiecte câştigătoare, finanţate în aceşti ani.

 ***

 Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări, dintre care 200 în România.

 ***

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.