PNRR : 17 milioane de lei pentru dotarea unităților de învățământ din 25 de localități

0
644

Un nou proiect cu finanțare din fonduri nerambursabile, cu o valoare totală de peste 17 milioane de lei, va fi depus de Consiliul Județean (CJ) Dolj pentru implementare prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), după ce a fost aprobat în cadrul ședinței de plen desfășurate vineri.

Demersul, elaborat de CJ Dolj pentru componenta C15 – Educație a PNRR, prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice, echipamente și aparatură digitală a unor grădinițe, școli, licee și unități conexe din Craiova și din 25 de comune.

„În decursul lunii februarie, noi am organizat întâlniri cu toți primarii din județul Dolj, cărora le-am lansat invitația de a ni se alătura într-un demers cu finanțare nerambursabilă, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Prin intermediul acestui proiect, vom achiziționa echipamente, mobilier și materiale didactice pentru mai multe unități de învățământ din Craiova și din 25 de comune, cărora li se adaugă Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Palatul Copiilor din Craiova.

O altă parte dintre primării, care au capacitatea tehnică și personalul necesar, își vor depune singure aplicațiile pentru obținerea fondurilor. În ceea ce ne privește, în afara școlilor speciale pe care le avem în coordonare, am semnat parteneriate cu toate administrațiile locale care s-au înscris în acest demers. Valoarea proiectului pe care îl vom depune pentru obținerea finanțării în cadrul PNRR este de peste 17 milioane de lei“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Beneficiarii proiectului aprobat în ședința de vineri a CJ Dolj sunt Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina“, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Sf. Vasile“, Liceul Tehnologic Special „Beethoven“, Palatul Copiilor Craiova, precum și unitățile de învățământ preuniversitar din comunele Almăj, Amărăștii de Jos, Brădești, Bratovoești, Calopăr, Caraula, Carpen, Catane, Celaru, Ciupercenii Noi, Dobrești, Dobrotești, Ghindeni, Izvoare, Leu, Lipovu, Orodel, Ostroveni, Seaca de Pădure, Siliștea Crucii, Tălpaș, Vârtop, Vârvoru de Jos, Vela și Verbița.

Demersul va asigura dotările necesare pentru 346 de săli de clasă sau de grupă, 27 de laboratoare de informatică, 22 de săli de sport, 13 laboratoare multidisciplinare, 5 cabinete școlare, 3 cabinete de asistență psihopedagogică și un atelier de practică pentru învățământul profesional tehnologic.