Universitatea, în plin proces de ranforsare

0
386

În urma transferurilor efectuate, Gigi Mulţescu are parte de un lot redutabil, care trebuie să fie confirmat de randamentul noilor veniţi

craiovaPe hârtie, în acest moment Universitatea Craiova arată destul de bine. Strategia de transferuri este diferită faţă de cea din vară, când au venit doar trei jucători, dintre care doi după stagiul de pregătire, iar alţi fotbalişti aflaţi deja sub contrract au întârziat şi au prins abia ultima parte a cantonamentului, în speţă Acka şi Nuno Rocha. Un lucru pozitiv a fost procentul de reuşită al acelor transferuri, de 67%, fiindcă portarul Calancea şi mijlocaşul Gustavo au confirmat şi doar Rambe a dezamăgit. De această dată, posturile deficitare au fost acoperite destul de bine şi în acelaşi timp destul de repede. Surprinzătoare este apariţia lui Mingote, în condiţiile în care Calancea a avut un sezon foarte bun, iar Popescu şi Vlad sunt în stand-by, doar un împrumut al unuia dintre cei doi tineri goal-keeperi justificând sosirea veteranului portughez.

Postul lui Vătăjelu a fost acoperit prin mutarea lui Briceag, firească de altfel, în condiţiile în care acesta a confirmat chiar şi în banda opusă, unde a evoluat „pe picior invers”. Rămâne doar problema rezervei pe acest post, iar pentru acest lucru s-a negociat cu Bucurică, însă transferul nu s-a mai efectuat, după ce Chiajna a avut pretenţii prea mari pentru un jucător de 32 de ani, aflat şi în ultimele luni de contract.

În dreapta a fost adus Dimitrov, un jucător care în mod normal nu are nevoie de perioadă de adaptare, deoarece are experienţă (împlineşte 29 de ani anul acesta), cunoaşte campionatul României, fiind de apoproape doi ani în Liga I, şi-a confirmat valoarea prin evoluţiile de la Botoşani, şi vine într-un mediu în care se mai află încă doi conaţionali, Popov şi Zlatinski.

Se mai caută un stoper şi un atacant

În centrul apărării problemele au apărut după ce Kay a fost pus pe liber, Kelic nu a demonstrat că este o soluţie viabilă, iar Acka şi Popov se află în ultimele luni de contract. De aceea oficialii clubului au considerat că trebuie aduşi doi stoperi. Deocamdată a fost transferat francezul Barthe, care are o carte de vizită remarcabilă, posedă experienţă la echipe care au câştigat trofee şi inclusiv în cazul său se poate spune că vine într-un mediu cunoscut. Francezul a evoluat ani în Bulgaria, unde l-a avut coechipier pe Zlatinski, iar în Bănie va fi coleg cu trei bulgari, mai mulţi decât are în primul „11” Ludogoreţ, echipă ticsită cu brazilieni. Pentru linia mediană nu s-au pronunţat nume noi, Universitatea având în lot destui mijlocaşi, însă şi aici sunt jucători care în vară îşi încheie înţelegerile cu clubul, Zlatinski şi Madson fiind în această postură.

Pentru linia de atac, cea mai „descoperită” zonă la Ştiinţa, s-a anunţat sosirea a doi jucători. Primul vârf este bosniacul Nusmir Fajic, un atacant masiv, de 30 de ani, a cărui principală calitate este jocul aerian, majoritatea golurilor sale fiind marcate cu capul. Dacă într-adevăr se mai doreşte încă un atacant, mai ales că Nuno Rocha se comportă ca şi cum ar fi deja liber de contract, nu în ultimele luni, echipa ar avea nevoie de un jucător mai tehnic, care poate să desfacă şi de unul singur apărările adverse, să găsească soluţii individual, nu doar să finalizeze situaţiile create de coechipieri. Numai că un astfel de atacant costă şi nu ştim cât este dispus patronul echipei să bage mâna în buzunar. Dacă şi-a adus un vârf pe stilul Kapetanos, aşa cum spunea Marcel Popescu, atunci Craiovei i-ar mai trebui un atacant gen Junior Morais, fostul jucător de la Gloria Bistriţa, ajuns între timp la Dinamo Kiev.