Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, astăzi, la Craiova : “E mai bine fără noi în Guvern şi Parlament, acum ? “

0
1082

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, fost ministru de Externe, a fost astăzi prezent în judeţul Dolj, pentru a-i susţine pe candidaţii Partidului Mişcarea Populară  la alegerile electorale din 27 iunie 2021.

“Vom avea întâlniri cu membri de partid, atât la Craiova, cât şi la Sadova şi în mod clar, din punctul nostru de vedere, încurajarea , sprijinul şi modul în care ne vom afla alături de candidaţi la alegerile parţiale, va reprezenta un moment foarte semnificativ pentru partid. Alegerile parlamentare, din păcate, nu au avut rezultatul pe care l-am aşteptat şi mai ales comparativ cu efortul depus. Iar din toate întâlnirile pe care le-am avut, sunt convins că încă mai avem un cuvânt de spus. Întrebarea retorică este : e mai bine fără noi în Guvern şi Parlament, acum ? Dar nu doresc un răspuns din partea nimănui…deocamdată. În partid, nu există deficite de implicare majoră şi sunt convins că prin solidaritate şi coeziune, PMP îşi va găsi locul pe care îl merită în serviciul public, în serviciul societăţii, pentru că de acest lucru trebuie să vorbim”, a subliniat liderul Partidului Mişcarea Populară..

Preşedintele PMP a explicat cum funcţionează acest PNRR şi ce s-ar putea întâmpla dacă prioiectele nu se vor implementa aşa cum trebuie. “Am discutat cu doamna preşedinte Anişoara Stănculescu, cu domnul preşedinte regional, Ion Cupă, aspecte economice, dar mi-a reţinut atenţia o evaluare. Şi anume, că în PNRR nu s-au găsit resurse suficiente nici pentru judeţul Dolj, nici pentru drumul Craiova- Lugoj. Practic, ce se decide ca finanţare pe PNRR, se stabileşte doar de PNL şi USR, iar local , pe Tranziţie Justă, se stabileşte doar de PSD, restul partidelor politice fiind puse în situaţia de a se simţi izolate, iar mesajul lor nu mai poate fi perceput. Problema este simplă. Acest PNRR ar urma să funcţioneze din 2021 până-n 2026, cu finanţări de 29,2 miliarde de euro. De două ori pe an se vor face evaluări de tip MCV. Dacă acele evaluări dau răspunsuri negative în ceea ce privesc strategiile asumate de România, atunci, se taie finanţarea. Este o chestiune clară. Din acest punct de vedere, fără coeziune politică şi pe o compeţie sterilă mai ales la nivelul proiectelor care se aplică local, este foarte posibil ca resursa să fie aprobată peste două luni, dar pe parcurs, unele state să piardă finanţările. Dacă şi pe acest tip de resurse vor interveni birocraţia, hoţia, prostia şi lipsa unui anumit tip de coerenţă, cei care vor avea de suferit vor fi doar cetăţenii , iar atunci aceste finanţări se vor pierde pe nedrept”, a explicat Cristian Diaconescu, preşedintele PMP.