Tinerii cercetatori îndeamnă la vot

0
29

În contextul alegerilor prezidenţiale din 18 mai, mai mulţi tineri, studenţi în diferite domenii, îşi exprimă opiniile public şi pe social media şi îndeamnă colegii lor şi toată populaţia Romaniei să iasă la vot pentru un viitor liber, deschis, democrat, unit în Europa.

Aceştia mentionează importanţa apartenenţei la Uniunea Europeană cu toate beneficiile care pot fi accesate de tinerii studenţi şi nu numai. Printre acestea se numără fondurile pentru dezvoltarea şi susţinerea infrastructurilor de cercetare, a universităţilor şi şcolilor, schimburile culturale în urma participării la programele de mobilităţi.

Participarea la vot este un act responsabil care garantează progresul şi echilibrul societăţii româneşti pe drumul european.

Datorită fondurilor UE pentru educaţie, mulţi studenţi avem şansa să plecăm în mobilităţi precum Erasmus + şi CIVIS în timpul anilor de licenţă şi master. Astfel ne putem dezvolta pe plan academic şi personal, aprofunda limbi străine şi cunoaşte cultura altor oameni, formând frumoase prietenii.

Mă bucur mult că eu, alături de alţi tineri, am avut şansa să călătorim şi să învăţăm în acelaşi timp. Mi-aş dori să putem beneficia în continuare de aceste oportunităţi.

România găzduieşte de asemenea sute de studenţi străini anual, colaborările dintre universităţile din România şi celelalte ţări europene creând un mediu dinamic în care tinerii îşi clădesc viitorul.

Pe 18 mai merg la vot pentru educaţie şi colaborările dintre universităţile din România şi alte ţări europene.

Performanţele la olimpiadele naţionale şi diverse competiţii de liceu înseamnă pentru mulţi dintre noi un început de drum academic şi pasiune. Personal, am ales să rămân la studii în România şi să lucrez într-un institut de cercetare (susţinut din fonduri europene) ca urmare a rezultatelor la olimpiadele de fizică, astronomie şi astrofizică care mi-au alimentat dorinţa de cunoaştere. Participarea la şcoli de vară de ştiinţă din România mi-a arătat ce oportunităţi îmi oferă o carieră de fizician in România. Mă pasionează multe domenii ale fizicii, dintre care amintesc fizica plasmei, fizica materialelor şi fizica nucleară.

Merg la vot pentru că îmi doresc să fac cercetare în România în continuare şi cred că ţara noastră poate deveni un loc în care cât mai mulţi tineri îşi pot urma visele din punct de vedere profesional, la un nivel înalt.

– Diana Catana, tehnician şi studentă, fostă olimpică, 21 de ani

Pe lângă faptul că Uniunea Europeană creează oportunităţi de colaborare cu marile centre de cercetare ale lumii, România a devenit în ultimii ani, în baza infrastructurii dezvoltate din fonduri europene, o destinaţie atractivă pentru oamenii de ştiinţă străini care îşi aduc expertiza tehnică şi organizaţională, contribuind la transferul de cunoaştere şi formarea studenţilor români.

-Florin Teleanu, student doctorand în Chimie, 29 de ani

Folosind fondurile europene, în Romania s-au construit centre de cercetare şi au fost dezvoltate echipamente unice pe glob, care deschid calea către ştiinta la graniţe cu teritoriile neexplorate. Îmi doresc să pot continua să contribui la înţelegerea şi descoperirea lumii din jur, în ţara în care m-am născut.

-Stefania Ionescu, inginer chimist şi studentă la doctorat, 28 de ani

Mai multe astfel de postari se găsesc pe pagina:

https://www.instagram.com/eudecidviitorul?utm_source=qr&igsh=dnJ6eXNrNmN1cHl0

Pe 18 mai, se decide viitorul Romaniei. Hai la vot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *