Astăzi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a avut loc o conferinţă de presă, privind reutatele obţinute la simularea Examenului de Evaluare Naţională, la care au participat elevii clasei a VIII- a. Rezultatelele au fost făcute cunoscute de inspectorul – general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, sunt mulţumitoare, dar acesta a deschis întâlnirea cu mass – media prin a prezenta o vizită , la Craiova, a Secretarului de Stat, în Ministerul Educaţiei, Marina Manea, la sfârşitul săptămânii viitoare, unde reprezentanţii presei vor avea acces conform regulilor de brestricţii sanitare impuse de pandemia de COVID – 19.
Întâlnirea cu mass – media, de astăzi, a avut ca principală temă de discuţie situaţia existentă, în Dolj, privind rezultatele obţinute la simulare Examenului de Evaluare Naţională, pentru absolvenţii de cls. a VIII-a, care vor da adevăratul test în vara acestui an. Totuşi, la începtutul întâlnârii cu ziariştii, prof. Alexandru Gîdăr, inspector – general al învăţământului doljean, a accentuat un program desfăşurat de Ministerul Educaţiei, numit “Vaccinare şi testare pentru învăţare”. “Aş vrea să încep această conferinţă cu un program desfăşurat de Ministerul Educaţiei, numit “Vaccinare şi testare pentru învăţământ”. Săptămâna viitoare, aşteptăm vizita seceretarului de stat, în M.E., Marina Manea. La întîlnirea organizată de ISJ Dolj, vor participa principalii parteneri; cadre didactice, sindicate, asociaţii de părinţi, Universitatea din Craiova, etc. Întâlnirea va avea loc în condiţiile impuse de respectarea condiţiilor sanitare, conform pandemiei de COVID – 19. Fizic, cel puţin din ceea ce ştim acum, la întâlnirea cu d-na secretar de stat, vor fi prezente 25 de persoane, mergându-se şi pe participarea on-line la aceste dezbateri. Principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare. Campania susţine reîntoarcerea copiilor/elevilor la şcoală, cu prezenţă fizică, de îndată ce evoluţia epidemiologică va permite acest lucru, precum şi extinderea şi efitiencizarea programului de educaţie remedială destinat recuperării pierderilor educaţionale generate de predarea online, din cauza pandemiei de COVID – 19″ , a precizat Alexandru Gîdăr.
Procent de promovabilitate de aproape 65% , în Dolj, la simularea Evaluării Naţionale
Revenind, vorbim şi de rezultatele obţinute la simularea Examenului de Evaluare Naţională, aceste fiind prezentate, cu tot ceea ce ţine de acestea, de Alexandru Gîdăr: “În urma centralizării rezultatelor obținute la simularea examenului de Evaluare Națională – 2021 s-au obținut următoarele date: Procentul de medii peste 5,00 obținut anul acesta este de 64,77%. În anul 2019, la simularea examenului de Evaluare Națională a fost înregistrat un procent de medii peste 5,00 de 55,07%, iar în anul 2020, la simularea organizată de ISJ Dolj – 51,06%. De asemenea, în această sesiune, fost înregistrate următoarele date: o notă de 10 la Limba şi literatura romană; 33 note de 10 (zece) la Matematică. Totodată, 28 de unitati scolare au obtinut un procent cuprins între 80 -100%. Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog”.