„Tu ce faci vara asta?”

0
241

Vara acesta, AIESEC Craiova oferă studenţilor oportunitatea de a pleca într-un stagiu internaţional de voluntariat pentru şase săptămâni, fiind implicaţi în proiecte sociale, menite să dezvolte comunitatea.

Ce presupune un astfel de stagiu? Studenţii descoperă, timp de o lună şi jumătate, o ţară străină, vizitând, cunoscând oameni noi, dar şi numeroase elemente tradiţionale, cum ar fi mâncarea, obiceiurile, modul de viaţă specific ţării respective. Italia, Brazilia, Egipt, Polonia, Grecia şi Rusia sunt doar câteva dintre destinaţiile unde studenţii vor putea pleca în această vară. Acolo ei vor lucra în cadrul unor proiecte de dezvoltare socială şi comunitară, educaţie, ecologie şi altele. Programul se adresează studenţilor din primii ani de facultate, indiferent de specializarea pe care aceştia o urmează. Profilul acestora trebuie să cuprindă totuşi următoarele caracteristici: un nivel bun de limba engleză, flexibilitate, deschidere către situaţii şi culturi noi şi toleranţă.

Etapele prin care trec studenţii pot accesa acest program internaţional sunt simple: completarea formularului de înscriere, participarea la un interviu susţinut de membrii AIESEC Craiova, găsirea oportunităţilor potrivite cu ajutorul platformei internaţionale a organizaţiei, mai apoi susţinerea un interviu cu membrii AIESEC din ţara în care aceştia vor să plece, iar în final realizarea procedurile legale pe care călătoria le presupune.

 

Înscrierile se pot face până mâine, 17 aprilie, fie completând un formular fizic ce poate fi găsit la standul AIESEC din cadrul Universităţii din Craiova, dar şi pe site-ul organizaţiei http://www.aiesec-craiova.org/studenti/stagiiinternationale/voluntariat/.