Mititelu – Comisiile LPF 2-0 la TAS

0
158
Adrian Mititelu

Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a câştigat la TAS încă un proces împotriva comisiilor FRF. TAS a decis să anuleze amenda de 300.000 de lei şi suspendarea de şapte luni primite de Adrian Mititelu, după o decizie a comisiei de disciplină a FRF din 10 decembrie 2008.
Mititelu a primit acea sancţiune după partida Universitatea – Steaua, scor 0-0, jucată pe 21 noiembrie 2008. Atunci, Mititelu a contestat arbitrajul, afirmând că „Aurel Oniţa a fost al 12-lea jucător al Stelei”, şi că „jocul a fost împotriva echipei «Steaua Tudor Bucureşti»”. TAS a motivat această decizie prin faptul că : „aceste afirmaţii ale domnului Adrian Mititelu nu aduc prejudiciu imaginii fotbalului, ţinând cont şi de faptul că în primavara anului 2009 un preşedinte de club şi preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor au fost arestaţi, cu atât mai mult cu cât Adrian Mititelu a mai fost sancţionat de Comisiile FRF pentru afirmaţii care ulterior s-au dovedit a fi adevărate prin arestarea celor doi şi a altor persoane din arbitraj, sancţiuni anulate de catre TAS”.

Forul de la Lausanne a dat a doua oară cîştig de cauză finanţatorului clubului Universitatea Craiova, la fel ca la finalul lunii ianuarie a acestui an. Mititelu a ieşit câştigător într-un alt litigiu cu Federaţia Română de Fotbal privind o sancţiune dictată împotriva oficialului oltean în anul 2008, cînd a fost suspendat 6 luni şi amendat cu 300.000 lei după un meci cu FC Argeş (1-1), tot pentru declaraţii la adresa arbitrajului.