„Tangou final”, cu Maia Morgenstern, pe scena TNC

0
353
Tangou final

Celebra actriţă Maia Morgenstern va evolua la Craiova, alături de fiul său, Tudor Aaron Istodor, într-o montare care a cunoscut succesul pe numeroase scene. Este vorba despre spectacolul „Tangou final”, pe care îl veţi putea vedea luni, 21 martie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu”. O dramă aparţinând autorului argentinian Mario Diament, montată de Moshe Yassur. Scenografia este realizată de Constantin Ciubotariu, iar muzica de Mircea Kiraly. „Tangou final” este prima piesă de teatru în care Maia Morgenstern şi fiul ei se întâlnesc pe aceeaşi scenă.

Piesa are la bază povestea unei mari actriţe care se confruntă, într-un moment de adevăr, cu umbrele şi luminile propriei existenţe. Maia Morgenstern interpretează rolul unei foste stele de cinema, Valeria Duran, care s-a retras subit, în plină glorie, şi s-a claustrat inexplicabil într-o cameră de hotel. Timp de 20 de ani nu a scos vreo vorbă, învăluindu-şi viaţa în mister. Urăşte ziariştii, pentru că i-au distrus viaţa şi cariera, dar un reporter imberb, Diego Goldstein, o convinge să-i acorde un interviu. Este, mai întâi, intimidat de personalitatea puternică a divei; treptat, pe măsură ce îşi declară admiraţia faţă de rolurile ei, care l-au făcut să viseze, jurnalistul îi câştigă încrederea şi reuşeşte să pătrundă, cu reportofonul deschis, dincolo de zidurile care protejează amintirile traumatizante ale actriţei. Este un interviu noncomformist, care nu va ajunge niciodată în paginile ziarului, pentru că răzbunarea fostei dive va fi cruntă.

Luna aceasta, spectacolul urmează să mai fie jucat pe scenele Teatrului Naţional din Cluj (28 martie), Teatrului Naţional din Galaţi (30 martie) şi Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti (31 martie). La Craiova, biletele s-au pus în vânzare la Agenţia TNC şi costă 50 de lei.