Casă de amanet din Craiova „călcată” de hoţi

0
104

O casă de amanet aparţinând societăţii comerciale AKSOI, situată pe bulevardul „Oltenia” din Craiova, în cartierul Craioviţa Nouă, a fost „călcată” de hoţi ieri-dimineaţă, în jurul orei 04.00. Autorii au plecat cu aproape 200 grame de bijuterii din aur, care nu fuseseră puse în seif de vânzătoare, când a închis, seara, unitatea. Casa de amanet este dotată cu camere de supraveghere video, însă, poliţiştii spun că nu există o înregistrare a momentului pentru că fusese o pană de curent electric care oprise calculatorul unde se stochează imaginile. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru furt calificat şi fac cercetări pentru identificarea autorilor.

Ieri-dimineaţă, în jurul orei 04.00, poliţiştii Secţiei 5 Craiova au fost anunţaţi că a fost spartă o casă de amanet aparţinând societăţii comerciale AKSOI situată în cartierul Craioviţa Nouă, pe bulevardul „Oltenia”. Oamenii legii au ajuns la faţa locului, unde

au găsit şi un echipaj de intervenţie de la firma de pază „Civitas”, cu care societatea are încheiat contract, cei din urmă fiind prezenţi acolo datorită alarmei care semnalase o posibilă pătrundere prin efracţie în incintă. Din primele verificări efectuate de poliţişti se pare că hoţii n-au apucat să ia decât 180 de grame de bijuterii din aur – inele şi lănţişoare, însă culmea, n-au apucat să fure tot aurul care rămăsese în vitrină, din neglijenţa vânzătoarei, din câte se pare. Autorul sau autorii au intrat în casa de amanet după ce au forţat yala de la uşa de acces în incintă şi au mai avut şi noroc, pentru că nu există imagini din momentul furtului. Din câte a explicat administratorul societăţii, în cursul nopţii de joi spre vineri s-a oprit curentul electric în zonă, iar când a revenit, nu a avut cine să pornească şi calculatorul în care se stochează imaginile înregistrate de camerele de supraveghere video. Oamenii legii spun că urmează ca administratorul unităţii, care, ieri, nu a dorit să dea nici un fel de detalii despre ce s-a petrecut, să comunice valoarea prejudiciului şi că, din punct de vedere al asigurării pazei, acesta a respectat legislaţia în vigoare.

„Este vorba despre furtul unor bijuterii din aur, o cantitate de aproximativ 180 de grame, şi urmează ca administratorul societăţii să evalueze şi să ne comunice prejudiciul creat. Nu au fost victime, nu era nimeni în incinta unităţii în momentul comiterii faptei. În luna decembrie 2012, această unitate a fost verificată de poliţişti în privinţa asigurării pazei şi protecţiei conform legislaţiei în vigoare şi nu s-au găsit nici un fel de nereguli. În acest moment este întocmit, în cauză, un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi se desfăşoară cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor”, ne-a declarat Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.