Elevii Colegiului „Carol I” donează alimente persoanelor fără adăpost

0
292

Elevii Colegiului National „Carol I” din Craiova s-au alăturat campaniei „Să le dăruim Crăciunul”, inițiată de Asociația „Vasiliada” în această perioadă, și au strâns alimente care vor ajunge la persoanele fără adăpost din comunitate.

Astfel, astăzi, la ora 12.00, elevi ai școlii, însoțiți de prof. Maria Ciobanu – consilier educativ, Lucian Chilom – director adjunct și directorul Alexandrina Thorwachter, vor dona alimentele care s-au strâns în cadrul campaniei Centrului pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile”, din strada „Râului” nr. 42 B. De asemenea, cei nouă copii care sunt înscriși la acest Centru vor primi cadouri de Moș Crăciun.

Centrul pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” a fost înfiinţat în anul 2009 cu sprijinul Consiliului Local Municipal Craiova, al Asociaţiei „Vasiliada, care a implementat proiectul, şi al Arhiepiscopiei Craiova. Este singurul cu acest specific din regiunea Olteniei, având o capacitate de 52 de locuri.  În cadrul Centrului sunt oferite  servicii sociale care acoperă nevoile legate de hrană, adăpost, consiliere socială și psihologică, asistență medicală, recalificare profesională, reintegrare pe piața muncii.