Acţiunea „Trafic Rutier la Frontiera Albastră” trage „bulgăroaicele” pe dreapta

0
273

O nouă acţiune pe linie de poliţie rutieră a fost organizată, ieri, în Calafat, de reprezentanţii Poliţiei doljene, cu participarea unor echipaje de poliţişti sârbi şi bulgari. Activitatea, devenită deja tradiţională în rândul poliţiştilor şi derulată sub genericul „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”, are drept scop schimbul de experienţă şi familiarizarea cu particularităţile legislative ale fiecăreia dintre cele trei ţări.

Astfel, pe tot parcursul zilei de ieri, poliţişti de rutieră din cadrul Direcţiilor Regionale Vidin şi Vratsa – Bulgaria şi Direcţiei Regionale Zajecar – Serbia, precum şi lucrători ai Serviciul Rutier şi Poliţiei municipiului Calafat din cadrul IPJ Dolj au acţionat, în echipaje mixte, pe DN 56 (DE 79) Calafat – Craiova, urmărind legalitatea traficului internaţional de mărfuri şi persoane, controlul timpilor de mers şi staţionare, verificarea vitezei de deplasare, prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul circulaţiei şi a celor care aduc atingere ordinii şi liniştii publice, dar şi verificarea legalităţii documentelor autovehiculelor înmatriculate în străinătate precum şi a persoanelor aflate în acestea.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, au fost verificate 128 de autovehicule, dintre care 96 înmatriculate în Bulgaria, fiind constatate 24 abateri contravenţionale, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare totală de 2.150 lei. De asemenea, au fost retrase opt certificate de înmatriculare pentru constatarea unor nereguli tehnice.