CS Universitatea s-a prezentat la Sala Polivalentă, dar nu în totalitate / Badea: „Suntem clubul Craiovei, al Universităţii, palmaresul este al celor care l-au făcut”

0
365

Echipa de pe „Ion Oblemenco” are un buget de 2 milioane de euro şi ca obiectiv – promovarea

Ziua în care craiovenii trebuiau să afle totul despre echipa care va juca în Bănie din toamnă nu le-a adus prea multe amănunte, dar măcar le-a confirmat faptul că vor vedea o Universitatea jucând din toamnă pe „Ion Oblemenco. A abundat sintagma „proiect”, de parcă participanţii s-au ferit de cuvântul „echipă”. Camera de conferinţe a Sălii Polivalente a fost neîncăpătoare ieri, însă mass-media a primit mai puţin decât se aştepta şi decât a solicitat. „Decizia de a accesa locul acordat de FRF Craiovei a fost luată în ceasul al 13-lea de primarul Lia Olguţa Vasilescu, dânsa considerând până atunci că prioritate are alt proiect. Noi, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, am informat-o încă de acum opt luni că am reînfiinţat secţia de fotbal şi i-am cerut să vină alături de noi. I-am spus doar să nu uite că noi suntem o variantă” şi-a început discursul Pavel Badea, cel care va conduce „administrativ” echipa din Bănie. Deşi a declarat că nu doreşte polemică, Badea l-a înţepat puţin pe Mititelu pe tema palmaresului. „Noi suntem clubul-mamă, cel înfiinţat în 1948, funcţionăm sub egida Ministerului Educaţiei, purtăm numele instituţiei de învăţământ Universitatea. Fostele glorii, locuitorii oraşului, preşedintele Craiovei Maxima ne acordă girul şi încrederea. Este echipa Craiovei, iar eu sunt doar momentan la conducere, nu vreau şi nu pot să o las copiilor, copiilor mei. Palmaresul este deţinut de cei care l-au făcut. Vom face demersuri şi pentru recuperea stemei cu leul, fiindcă ne aparţine” a spus conducătorului clubului, care i-a avut alături pe antrenorul Lincar, pe fostul jucător al Ştiinţei, Zeno Bundea, şi pe jucătorii Zeno Bundea şi Zoran Ljubinkovic. Numele celorlalţi jucători sunt deocamdată „nerecunoscute”, deşi presa le-a prezentat deja.

 

Ce se cunoaşte până acum despre echipa municipalităţii

– Se va numi CS Universitatea Craiova, iar societatea pe care va finanţa echipa se numeşte CS U Craiova. Pavel Badea: „Este vorba de o asociere între Primărie, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, club de drept public, care anul acesta împlineşte 65 de ani şi care a avut secţie de fotbal până în 1992 şi societatea CS U Craiova, care va finanţa echipa, fiindcă municipalitatea şi Clubul Sportiv nu-şi permit să susţină activitatea echipei”

– A depus dosarul pentru înscrierea în Liga a II-a.

– Va avea pentru primul an buget de 2 milioane de euro şi ca obiectiv promovarea. „Aceşti bani vor fi daţi, nu sunt doar promisiuni” spune Pavel Badea.

– Pavel Badea va fi director executiv, Corneliu Andrei Stroe – preşedinte de onoare, iar în staff se vor mai afla: agentul Ioan Codoban, Felix Grigore, fost conducător la Unirea Urziceni, U Cluj, ca director general şi Zeno Bundea – director sportiv.

– Antrenor principal va fi Erik Lincar, antrenor secund Fane Nofitovici, un argeşean, are 35 de ani şi a mai fost secundul lui Lincar, antrenor cu portarii – Iulian Nedu, 36 de ani, fost portar la Delta Tulcea, unde a lucrat cu Lincar, preparator fizic – Cornel Bejan.

– 15 jucători dintre cei prezenţi în cantonament la Mogoşoaia au semnat deja contracte cu clubul, lotul urmând a fi definitivat peste o lună. În afară de Velcovici şi Ljubinkovic, nu au fost dezvăluite alte nume de jucători, prezentarea urmând a avea loc pe 16 august, la Craiova

– Imnul echipei este „Cântec pentru Oltenia”, pentru care are drept de folosire exclusivă, oferit de familia regretatului Adrian Păunescu.

– Familia simbolului Ştiinţei, „Tunarul” Nelu Oblemenco, prin soţia sa Marga, fiica Clara şi ginerele Adrian Pigulea, fostul atacant al Universităţii, şi-au exprimat susţinerea pentru CS Universitatea ca adevărata echipă a Craiovei, la care a evoluat şi fostul „Tunar”

 ***

 

Erik Lincar, antrenor principal: „Am demarat împreună cu doamna primar un proiect solid care a început prin reunirea echipei la 10 iulie. Obiectivul meu este promovarea în Liga 1 şi sunt sigur că voi reuşi să-l îndeplinesc”

Zeno Bundea, director sportiv, fost jucător al Ştiinţei: „Nu am ezitat să mă alătur acestui proiect, în care am încredere. Mă bucur să revin la Craiova, de aici am ajuns să fiu convocat la echipa naţională şi mă mândresc cu acest lucru. Sper să se creeze o simbioză perfectă între ardeleniii Bundea şi Lincar şi olteni.

Gabriel Velcovici, 28 de ani, fundaş/mijlocaş stânga, jucător la Universitatea între 2005-2008: „Mă bucur că am revenit acasă, sper să reuşesc din nou promovarea cu echipa Craiovei, aşa cum s-a întâmplat în 2006. La anul mi-aş dori să ne bucurăm şi să ne facem planuri pentru Liga I”

Zoran Ljubinkovic, 31 de ani, fundaş central/stânga, fost la Petrolul, Oţelul: „Este o provocare pentru mine acest proiect, am o experienţă asemănătoare la Petrolul Ploieşti, acum 3 ani. Am întâlnit la această echipă oameni serioşi, de caracter şi sper să avem rezultate”

 

Programul juveţilor:

10 iulie- 20 iulie – pregătire la Centrul Naţional de la Mogoşoaia. „Acolo am găsit cele mai bune condiţii, nu ne-am dus în Bucureşti fiindcă ne temem de cineva, ci pentru ca jucătorii să aibă condiţii şi linişte. Cum se vor termina lucrările la cantonamentul din Lunca Jiului, vom reveni în Craiova” spune Badea.

17 iulie – amical în Bucureşti cu Fortuna Brazi

19 iulie – amical în Bucureşti cu CS Baloteşti

20 iulie – plecarea la Severin

22 iulie – 2 august – cantonament în Serbia, la Zlatibor, cu 4 meciuri amicale

5 august – reunirea lotului la Craiova, apoi alte 4 meciuri amicale, probabil la Craiova

16 august – prezentarea oficială a lotului de jucători pentru presă

31 august – meciul de prezentare pe „Ion Oblemenco”

7 septembrie – primul meci oficial