Teatrul „Colibri” deschide la Slatina expoziția de scenografie „Cartea, Păpușa, Povestea”

0
162

Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” organizează, în parteneriat cu Muzeul Județean Olt, expoziția de scenografie „Cartea, Păpușa, Povestea”, dedicată Zilei Internaționale a Muzeelor. Premieră absolută pentru orașul Slatina, expoziția va fi vernisată mâine, 16 mai, ora 11.00, la Galeria „ARTIS”, şi va rămâne deschisă până la 1 iunie.

«Teatrul „Colibri” a primit invitația Muzeului Județean Olt de a prezenta la Slatina expoziția „Cartea, Păpușa, Povestea” grație succesului de care aceasta s-a bucurat la Festivalul Internațional de Arta Animației „EuroMarionete” de la Arad, fiind o premieră pentru acest oraș, ca și de-a lungul celor 15 ediții de festival. Păpușile și marionetele din spectacolele „Colibri” au fost mărturii ale istoriei de 65 de stagiuni a Teatrului „Colibri”. În cadrul acestei expoziții, deschisă la Librăria „Scienta” din Arad, în perioada 5-11 mai a.c., s-au lansat cărți de teatru, s-au susținut workshop-uri cu păpușari și marionetiști», a precizat managerul instituţiei, Adriana Teodorescu.

Teatrologul a adăugat că expoziția s-a bucurat de apreciere atât din partea arădenilor, cât și a participanților la Festivalul Internațional „EuroMarionete”, sute de vizitatori trecându-i zilnic pragul.