Cristian Dobre l-a reclamat pe Vlasov la DNA

1
758

În urmă cu două zile s-a desfăşurat Adunarea Generală a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj, în cadrul căreia au fost luate mai multe hotărâri decisive pentru viitorului mediului de afaceri din judeţul nostru. Deşi s-au discutat probleme serioase, după cum ne-au informat reprezentanţii CCI, într-o conferinţă de presă, în speţă, Cristian Dobre, preşedintele Camerei, şi Ştefan Voinea, directorul general al CCI, întreprinzătorii doljeni nu s-au arătat interesaţi, motiv pentru care prezenţa acestora în sala de şedinţă a fost cea mai firavă dintre toate participările de până acum. 

În jur de 40 de membri au luat parte, iar vreo trei din aceştia au făcut un fel de opoziţie la propunerea de vânzare parţială sau totală a sediului Camerei. Ce poate indica un numărul atât de redus a participanţilor? Pe de o parte, o lipsă acută de încredere în această construcţie, care se numeşte Camera de Comerţ, iar, pe de altă parte, indică şi un barometru al ceea ce înseamnă mediul economic din România, la acest moment. Nimic încurajator. Nici prezenţa ministrului IMM-urilor, Maria Grapini, la Craiova, în urmă cu ceva timp, nu a stimulat acest segment, iar soluţiile pentru revigorarea activităţii Camerei au întârziat să apară. Nu este vina actualei conduceri. Nicidecum.

Datorii la bancă de peste 1,2 milioane de euro

Numai că numirea în funcţia de preşedinte a tânărului Cristian Dobre, care este acţionarul unei prospere firme, a fost văzut ca o gură de oxigen pentru Camera de Comerţ de la Dolj, aflată în colaps. Din păcate, nici Cristian Dobre nu a reuşit evitarea deciziei de vânzare a sediului. Aceasta fiind, se pare, ultima variantă ca instituţia să scape de problemele financiare în care a intrat de-a lungul timpului. „Vânzarea sediului ne permite să achităm creditul la bancă, de 1,2 milioane de euro, şi parte din impozitele restante la Direcţia de Finanţe. Sunt şi impozite pe clădiri. Toate deciziile luate astăzi (n.r. – miercuri) au fost luate în unanimitate sau cu maximum două-trei voturi împotrivă. Au fost făcute vreo două rapoarte de audit. Am supus la vot vânzarea sediului, dar şi bugetul de venituri şi cheltuieli. Trebuie să vă spunem că toate acţiunile care s-au întreprins de la numirea mea în calitate de preşedinte s-au făcut cu bani puţini şi în deplină transparenţă. Am propus în cadrul aceste şedinţe o întărire a relaţiilor cu autorităţile locale. Mă refer la parteneriate viabile cu Primăria, CJ Dolj şi, nu în ultimul rând, cu ADR SV Oltenia. În data de 19 martie va veni la Craiova un grup de firme din China, asta ca o concretizare  a vizitei întreprinse de delegaţia chineză, în frunte cu doamna Ambasador, de la finele lui 2012”, a subliniat Cristian Dobre, preşedintele CCI Dolj.

Reprezentanţii Camerei au discutat şi despre relaţia glacială pe care o are CCI Dolj cu CCI a României. Este vorba chiar de un proces, dar şi de mai multe reclamaţii făcute de conducerea Camerei de la Dolj la DNA, împotriva preşedintelui CCIR. Mihail Vlasov este acuzat că a mâncat şi banii întreprinzătorilor doljeni. O altă propunere interesantă, făcută în cadrul aceleiaşi Adunări Generale, e cea legată de posibilitatea de preluare de către camerele de comerţ a rolului de organism intermediar în managementul fondurilor europene derulate prin programele de dezvoltarea a resurselor umane. Cristian Dobre ne-a explicat că, pe viitor, ar fi foarte bine ca activitatea OIRPOSDRUSV Oltenia, de exemplu, să fie preluată de CCI Dolj.

1 COMENTARIU

  1. ESTE un demers nemaipomenit, denuntarea lui M.Vlaov care a distrus si instrainat patrimoniul CCI DOLj. Foarte bine <foartre MORAL, foarte eficient! Dar nu vreti sa desusiti CINE si CUM A FURAT MILIONUL DE EURO AFLaT IN CONTURILE CCIDOLJ dupa retragerea presedintelui ALBU ??? NU cumva protejati unui anume jurnalist?!

Comments are closed.